Gastro agent hodnotí: Kozlovna Na Marjánce
19. prosince 2016 (09:00)
Dalších 5 fotografií v galerii
foto: pribram.cz
Hodnocení je ryze subjektivní a nemusí se shodovat s názorem redakce.
Kozlovna Na Marjánce patří mezi několik příbramských restaurací, které se v Příbrami otevřely v průběhu minulých let pod patronací velkých pivovarů. V tomto případě se jedná o Velkopopovického Kozla, čehož si všimnete ihned po příchodu do interiéru.
Pokud do restaurace jedete autem, čeká vás první nepříjemnost. Najít v bezprostředním okolí volné parkovací místo, je celkem problém. Počítejte, že pár kroků zkrátka uděláte. Možná by nebylo špatné zauvažovat nad vytvořením parkovacích míst, kde stojí venkovní terasa, která je stejně velmi blízko frekventované komunikace a návštěvníkům zřejmě nenabídne dostatek pohody a klidné atmosféry.
Prostředí restaurace působí velmi příjemným, čistým a moderním dojmem. Toalety i přístupné prostory restaurace se nám zdály být zcela bez problémů. Mínus bychom dali snad jen elektrickému podavači papírových utěrek, který má mezi podáním jedné utěrky a možností přivolat si další poměrně dlouhý časový interval. V interiéru nás také rušila vcelku hlasitá reprodukovaná hudba. Ale restauraci jsme navštívili kvůli jídlu, tak pojďme na to.
Pokud do restaurace jedete autem, čeká vás první nepříjemnost. Najít v bezprostředním okolí volné parkovací místo, je celkem problém. Počítejte, že pár kroků zkrátka uděláte. Možná by nebylo špatné zauvažovat nad vytvořením parkovacích míst, kde stojí venkovní terasa, která je stejně velmi blízko frekventované komunikace a návštěvníkům zřejmě nenabídne dostatek pohody a klidné atmosféry.
Prostředí restaurace působí velmi příjemným, čistým a moderním dojmem. Toalety i přístupné prostory restaurace se nám zdály být zcela bez problémů. Mínus bychom dali snad jen elektrickému podavači papírových utěrek, který má mezi podáním jedné utěrky a možností přivolat si další poměrně dlouhý časový interval. V interiéru nás také rušila vcelku hlasitá reprodukovaná hudba. Ale restauraci jsme navštívili kvůli jídlu, tak pojďme na to.
foto: pribram.cz
Jako polévku jsme si dali hovězí vývar s rýží (25 Kč). O polévce nemohu říci asi nic kladného. Byla málo teplá a hodně slaná, což byla jediná rozpoznatelná chuť. Ostatní chutě byly hodně nevýrazné a mdlé. Takže tu bych si znovu neobjednal.
foto: pribram.cz
Jako předkrm jsme měli kuřecí játra na červeném víně (69 Kč). Ačkoliv se jednalo o předkrm, z mého pohledu to bylo nejlepší jídlo, které jsme tu ochutnali. Kuřecí játra byla výborně upravená (bez všech typických nepříjemných blan), redukce z červeného vína byla také chutná. Glazovaná cibule byla výborným doplňkem. A čerstvý měkký chléb není ve všech hospodách samozřejmostí, zde byl přesně odpovídající přílohou (samozřejmě ne pouze ½ krajíce na fotografii, množství bylo libovolné).
foto: pribram.cz
Jako hlavní chod jsme měli Štěpánskou hovězí pečeni s houskovým knedlíkem (89 Kč). Hotovková klasika byla dobrá. Maso bylo měkké, knedlíky působily jako domácí a byly chutné. Omáčka byla trošku hustší, ale jinak dobrá. Nebyly z ní cítit žádné chemické ingredicence. Celkově bylo jídlo určitě nadprůměrné.
foto: pribram.cz
Poslední, co jsme ochutnali byl staročeský vepřový steak s rýží (95 Kč). Ten nám chutnal. Maso bylo křehké a šťáva k němu dobře dochucená. Možná mohla být masa o něco větší porce, ale pokud nejste vyloženě jedlíci, tak budete spokojeni. V pořádku byla i rýže, která nebyla rozvařená, ale udělaná tak akorát.
Restauraci Kozlovna Na Marjánce hodnotíme určitě nadprůměrně. Minimálně v době obědů nabízí kvalitní jídlo za rozumné peníze. Líbily se nám i prostory restaurace a příjemná obsluha. Jídlo jsme měli na stole prakticky hned, i když je třeba podotknout, že v restauraci jsme byli skoro sami. Myslím, že jedno z největších mínusů této restaurace je právě parkování pro ty, kteří by například na oběd chtěli dorazit autem. Kozlovnu Na Marjánce ale klidně vyzkoušejte, my dáváme 7/10.
Restauraci Kozlovna Na Marjánce hodnotíme určitě nadprůměrně. Minimálně v době obědů nabízí kvalitní jídlo za rozumné peníze. Líbily se nám i prostory restaurace a příjemná obsluha. Jídlo jsme měli na stole prakticky hned, i když je třeba podotknout, že v restauraci jsme byli skoro sami. Myslím, že jedno z největších mínusů této restaurace je právě parkování pro ty, kteří by například na oběd chtěli dorazit autem. Kozlovnu Na Marjánce ale klidně vyzkoušejte, my dáváme 7/10.
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Gastro Agent
Další články
Gastro agent: Wokno Street Food
Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme …
FOTO
Na D4 se srazilo několik aut
Hromadná dopravní nehoda se stala v pondělí kolem půl osmé ráno na silnici D4 na …
Cena stříbra roste podobně jako zlato. Přitom je ale finančně mnohem dostupnější. A to i v Příbrami
V ATT Investments, která sídlí v administrativní budově Kostky PB v Příbrami můžete …
Komerční sdělení
Veselý vánoční skřítek vytvoří letos kouzlo Vánoc přímo u vás doma
Americká tradice „Elf on the Shelf“ dorazila i k nám ovšem v českém kabátku! …
Hasiči z Příbrami cvičili pažení výkopů
Ve dnech 5. až 7. listopadu absolvovali hasiči všech tří směn z Příbrami v areálu …
FOTOGALERIE
Kulíšek nejmenší – drobný, ale odvážný lovec žije i v Brdech
V brdských lesích žije nejmenší evropská sova - kulíšek nejmenší. Tento drobný lovec, …
Brdy zasypal první sníh. Na silnici na Plzeň vyjely první sypače
V noci na neděli se ochladilo, zatáhlo a zatímco někde pršelo, místy i napadl první …
FOTO
Hřiště pod 5. mateřskou školou v Dobříši má novou tvář: děti se mohou těšit na moderní herní sestavu
Dobříš pokračuje v obnově veřejných prostranství. Dětské hřiště pod 5. mateřskou …
Svatý Martin v Příbrami: plášť, husy a první sníh
Svatý Martin přijíždí — někdy na bílém koni, jindy jen v podobě rohlíčků, husy a …
Nálety mizí. Příbram si čistí výhled
Technické služby města Příbram zahájily odstraňování náletových dřevin a keřů, které …
FOTOGALERIE









