16. 9. svátek má Ludmila




Dáte si kolínka? Ani návštěva hygieniků nebyla restauraci v Březnici dostatečným varováním

10. září 2018   (11:50)
Dalších 5 fotografií v galeriiDáte si kolínka? Ani návštěva hygieniků nebyla restauraci v Březnici dostatečným varováním
foto: a

Opakovaná kontrola restauračního zařízení shledala přetrvávající nedostatky a neodstraněné závady


Na základě podnětů spotřebitelů, které upozorňovaly na nevyhovující kvalitu pokrmů a zdravotní potíže po konzumaci pokrmů připravovaných v Restauraci Srp v Březnici, provedli dne 21. 05. 2018 pracovníci Krajské hygienické stanice Středočeského kraje se sídlem v Praze, územního pracoviště Příbram, kontrolu ve výše uvedené provozovně.

Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že v prostorách restaurace a celého jejího zázemí není prováděn řádný a pravidelný úklid, a že zde dochází k porušování těch nejzákladnějších zásad provozní hygieny! V prostoru kuchyně a skladu suchých potravin byla podlaha znečištěna, zejména v hůře přístupných místech pod technologickým vybavením a pracovními stoly, zbytky potravin (nudle, slupky od cibule, mouka apod.), mastnotou a prachem. Veškeré technologické zařízení v kuchyni (váha, pizza pec, zařízení na úchovu pokrmů, konvektomat, vařič, gril aj.), pracovní a úložné plochy, elektrické zásuvky a kabely byly silně znečištěny mastnotou žluté až hnědé barvy; vnitřní část chladicích a mrazicích zařízení znečištěna zbytky pokrmů a potravin, na těsnících gumách lednic místy pozorován výskyt plísně černé barvy. Odpadkový koš umístěný v kuchyni byl silně znečištěn. V mrazicím i chladicím zařízení byly uloženy rozpracované pokrmy a polotovary vlastní výroby, které nebyly označeny v souladu s platnými právními předpisy, a tak nebylo možné zjistit, kdy byly vyrobeny. Společně s potravinami určenými pro provozovnu stravovacích služeb zde byly skladovány zcela nevhodně i potraviny určené pro osobní spotřebu zaměstnanců zařízení.
Na základě podnětů spotřebitelů, které …
foto: a

V mrazicích a chladicích zařízeních byly uloženy potraviny s prošlým datem použitelnosti (ryby, prejt, klobásy, sýry, tvaroh aj.). Některé potraviny již vykazovaly senzorické změny (oschlé, okoralé, porostlé plísní).

Hotové teplé pokrmy v průběhu jejich výdeje nebyly uchovávány při odpovídajících teplotách tj. min. +60°C.

Spotřebiteli nebyla viditelně zpřístupněna snadno čitelná informace o obsahu alergenů v připravovaných pokrmech.

Obsluha restaurace neměla v době kontroly vyčleněno vhodné příslušenství pro převlékání (šatnu) a personální záchod.

Kontrolované osobě bylo zaměstnanci KHS nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor zařízení a likvidaci potravin jiných než bezpečných.

Při opakované kontrole provedené dne 09. 07. 2018 mohli hygienici jen konstatovat, že většina zjištěných závad přetrvává.
Znovu byly v zařízení zjištěny potraviny s prošlým datem spotřeby, a proto byla opakovaně nařízena i jejich likvidace.

Za zjištěné nedostatky bude kontrolované osobě uložen finanční postih ve správním řízení.

Výsledky provedených kontrol budou předány příslušnému dozorovému orgánu, tj. Státní zemědělské a potravinářské inspekci, která v tomto zařízení provádí běžný hygienický dozor.
V mrazicích a chladicích zařízeních byly …
foto: a

Fotogalerie

Znečištěná podlaha v kuchyni (1) Znečištěná podlaha a úložný regál ve skladu potravin (2) Znečištěné fritovací zařízení v kuchyni (3) Okoralé těstoviny skladované v chladicím zařízení restaurace (4) Neznačené zmrazené polotovary vlastní výroby (5)

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Info a
autor: mip








Další články

Hravé ráno před školou v Dobříši zahájí Evropský týden mobility Hravé ráno před školou v Dobříši zahájí Evropský týden mobility Evropský týden mobility začíná i v Dobříši. Přijďte si užít hravé a přátelské aktivity … Příbram ovládla síla a odhodlání: Obstacle Race přinesl adrenalin i skvělou atmosféru Příbram ovládla síla a odhodlání: Obstacle Race přinesl adrenalin i skvělou atmosféru Příbram se o víkendu proměnila v centrum vytrvalosti, síly a odhodlání. Druhý ročník … Praha bude mít nejvyšší budovu v Česku. Top Tower změní panorama metropole Praha bude mít nejvyšší budovu v Česku. Top Tower změní panorama metropole Praha se chystá na stavbu, která přepíše české rekordy. Zastupitelé hlavního města … Gastro agent: Nón Viet Gastro agent: Nón Viet Fast-food je hlavně o rychlosti. Ale v době, kdy se jídlo mění v logistiku, hledáme … FOTOGALERIE Kraj poskytne pět milionů korun krajské policii nejen na nové drony Kraj poskytne pět milionů korun krajské policii nejen na nové drony Středočeský kraj poskytne 5 milionů korun na nové vybavení krajské policie. Jde … Petr Piskač: Spousta JAWA nadšenců cestovala de facto na mapě s námi. V zahraničí k nám stále vzhlížejí Petr Piskač: Spousta JAWA nadšenců cestovala de facto na mapě s námi. V zahraničí k nám stále vzhlížejí Petr Piskač a Šárka Jehličková si společně splnili velký sen a to cestou až k … ROZHOVOR Blíží se čas moštu. Podpořte Svatohorské sady a jejich návrat k původní kráse Blíží se čas moštu. Podpořte Svatohorské sady a jejich návrat k původní kráse Mošt, který zachraňuje sady. Přijďte ochutnat a pomoci. Podzim ve Svatohorských … Průvod, kramáři a kejklíři: Příbram si užila Šalmaj Průvod, kramáři a kejklíři: Příbram si užila Šalmaj Už po osmnácté se nad Příbramí rozezněl jasný, pronikavý tón šalmaje, která dala jméno … FOTO Zelňačka provoněla Bohutín: u Řimbaby se vařilo, peklo i zpívalo Zelňačka provoněla Bohutín: u Řimbaby se vařilo, peklo i zpívalo Už devátý ročník oblíbené soutěže v bohutínském areálu Řimbaba přilákal v sobotu 13. … FOTOGALERIE
Čtení v kavárnách i během procházky ulicemi. Noc literatury bude na Příbramsku opět nevšední Čtení v kavárnách i během procházky ulicemi. Noc literatury bude na Příbramsku opět nevšední Do ukázek z knih současných evropských autorů se můžete zaposlouchat ve středu 17. …
Kodex redakce Soutěže Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Příbram Média s.r.o.
Na Flusárně 168
261 01 Příbram III

IČ: 21829021
DIČ: CZ21829021
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 407087.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Příbram Média s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Příbram Média s.r.o. zakázáno.
2014 - 2025 © Příbram Média s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies