23. 4. svátek má Vojtěch
PB | Realitní




Co s načatým víkendem?

9. června 2018   (08:31)
Co s načatým víkendem?
foto: pribram.cz

Přinášíme vám stručný přehled kulturních a sportovních akcí, které by vás mohly v tyto dva dny volna zaujmout


Dodatečné informace o víkendových akcích, kulturních, sportovních a nebo jen tak pro zábavu.

Sobota 9. června vám nabízí následující:

PŘÍBRAM
Výročí korunovace milostné sošky P. Marie Svatohorské
V předvečer slavnosti, v sobotu 9. června, je pro poutníky připraveno slavení českých mariánských nešpor v 19.00 u Korunovačního oltáře, po nichž v 19.30 následuje mešní liturgie s následným světelným průvodem. Celebrovat bude P. Zdeněk Wasserbauer.

13:00–16:00 Prohlídka zvonice na Svaté Hoře

Život ve tmě a Černá kavárna 2018
10:00–17:00

Akci Černá kavárna pořádá Divadlo A. Dvořáka Příbram společně s příbramskou odbočkou Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých České republiky (SONS ČR, z.s.).
Pokud budete nevidomí - osladíte a zamícháte si kávu bez problémů? Leknete se, když se vás někdo dotkne? Poznáte potraviny a koření jen pomocí čichu? Zrakově postižení lidé vám zábavnou formou představí svůj svět.To vše a spoustu dalšího si můžete 9. června vyzkoušet v Černé kavárně v D-klubu v Příbrami.

Český pohár v olympijském a sprint triatlonu (TRIATLON CZECHTRISERIES)
V sobotních individuálních závodech půjde o české tituly v Age Groups, v kategoriích dorostu a juniorů. V hlavním závodě čekají na závodníky distance olympijského triatlonu. 1500 metrů plavání absolvují v Novém rybníce, 40 km cyklistickou část projedou ve čtyřech okruzích vedoucích přes Jerusalem a Konětopy. 10 km běh se odehraje na čtyřech okruzích po pískových cestách v okolí Nového rybníka. Už několik dnů před závodem čítala startovní listina skvělých 320 závodníků.

18:00 Koncert legendární kapely Smokie, který se uskuteční v sousedním areálu Letního kina. Glamrocková formace Smokie se představí v letním kině v Příbrami. V Čechách velice oblíbená rocková formace doplněná o dva hosty o Keks a Michala Šindeláře. Světové hity Smokie a dvě české rockové stálice. Celkem šest hodin skvělé zábavy v letním kině v Příbrami.

JINCE
Jinecký kros 2018 - běh brdskou krajinou
Datum konání: 9. 6. 2018 začátek od 8:00, délka 6 hodin
Prezence od 8.00 na hřišti SK Jince 1921 v Jincích

ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM
Tradiční a turisty oblíbený pochod POCHOD TŘEMŠÍNSKÝMI HVOZDY se uskuteční v sobotu 9. června 2017 a má start jako vždy na stadionu v Rožmitále p.Tř. od 7 do 10 hodin, cíl tamtéž. Jsou připraveny trasy o různé délce a náročnosti. V Třemšínské boudě pod vrcholem Třemšína je opět zajištěno občerstvení. Na vaši účast se těší pořadatelé.
Bližší informace: Miloslav Maroušek, tel.607 781 791

BŘEZNICE
Jezdecké závody na Farmě Xaverov

druhé letošní jezdecké hobby závody konající se na Farmě Xaverov u Březnice. Termín závodů je 9. 6. 2018, od 10:00. Na místě možnost občerstvení.
Rozpis soutěží:
Ukázka jízdy zručnosti pro děti do 15 let s vodičem a bez vodiče do 40 cm
1. Skoková soutěž do 60 cm – bez kombinace na limitovaný čas
2. Skoková soutěž do 70 cm – bez kombinace na limitovaný čas
3. Honební skákání do 80 cm – 5 terénních skoků, 5 parkurových skoků
4. Skoková soutěž do 80 cm – s rozeskakováním na čas
5. Skoková soutěž do 90 cm – druhá fáze na čas
6. Ukázka skoků mohutnosti (mini - maxi) do 110 cm
Věcné ceny pro vítěze, jednotné startovné 150 Kč.

Březnice město
14:30 – 15:30 Přejdi lávku
– překonej překážky na lávce přes řeku a vyhraj
15:30 – 18:00
NECKIÁDA - nejen přehlídka originálních plavidel, ale taky soutěž v přechodu lávky přes řeku a doprovodný program na starém kluzišti, během kterého se děti vyřádí na trampolíně a skákacím hradu, vyzkouší svojí kreativitu v tvořivém stánku a čeká na ně také divadlo KaKá s pohádkou Děti moře.
PŘIJĎTE V PRUHOVANÉM NÁMOŘNICKÉM TRIKU!!! Pomůžete vytvořit kolem řeky stylovou atmosféru až budou oči přecházet a navíc můžete ve slosování vyhrát zajímavé ceny.

Program na kluzišti:
Divadlo KaKá – Děti moře (pohádka o mořském dobrodružství
Tvořivý stánek RC Pampeliška – kreativní program pro děti, skákací hrad, trampolína, občerstvení

„PUNKOVICE“ - Punk na kluzišti v Březnici. Setkání francouzských kohoutů s českým čírem.
19.30 – 20.30 Pirates of the Pubs
21.00 – 22.00 Beer Beer Orchestra (FRA)
22.30 – 23.30 E!E
00.00 – 1.00 The Oxx

ZALÁNY
Motokros – Memoriál Karla Maříka Šumavského Amatér Cupu 2018 ( kategorie 85 ccm, AMA 125 T, AMA 250, AMA 450, ČZ, Veterán, MX2, Open)
Zalány – Planý vrch
Tréninky 08:00 – 12:00
Závod od 12:30,
Vstupné 50 Kč

VYSOKÁ U PŘÍBRAMI
Muzejní noc na Vysoké
Od 18.00 do 23.00 hodin
– areál zámku a zámeckého parku ve Vysoké u Příbrami. Noční prohlídka expozice a výstav muzea, slavnostně nasvícený park, malé občerstvení - zahradní kavárna a hlavně živá hudební vystoupení nepřetržitě celý večer v zámku i zámeckém parku.
Dodatečné informace o víkendových akcích, …
foto: pribram.cz

Neděle 10. června nebude za sobotou zaostávat:

PŘÍBRAM
Výročí korunovace milostné sošky P. Marie Svatohorské
V den slavnosti, v neděli 10. června, bude hlavní program zahájen varhanní půlhodinkou v 9 hodin v basilice, na náměstí před Svatou Horou bude program zahájen v 10.00 krátkou přednáškou PhDr. Věry Smolové z historie Svaté Hory. V 10.30 následuje společná modlitba růžence. Slavnostní mši sv. v 11.00 bude celebrovat Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský a primas český, a to za spoluúčasti českých a moravských biskupů. Účast přislíbili též zástupci veřejného života. Slavnostní liturgie bude zakončena mariánským průvodem a uctíváním u Korunovačního oltáře.

Odpolední program bude zahájen slavnostním koncertem v 14.00 v bazilice. V 15.00 bude následovat pobožnost křížové cesty na Toufarově louce v parku a program bude zakončen v 16.00 slavnostním požehnáním s žehnáním předmětů u Korunovačního oltáře a uctíváním.

Český pohár v olympijském a sprint triatlonu (TRIATLON CZECHTRISERIES)
Nedělní program bude patřit závodu štafet, které se v Tokiu 2020 stanou součástí programu olympijských her. Zatímco v Japonsku se ale bude závodit ve čtyřčlenném složení, v Příbrami se bude startovat v tříčlenných týmech, a to v pořadí muž – žena – muž. Na každého z nich čeká 250 metrů plavání, 6 km cyklistiky a 2 km běhu. Vítěz si z Příbrami odveze mistrovský titul!

Aby pořadatelé podpořili motivaci jednotlivých týmů postavit na start více štafet, vypsali jen dvě kategorie – první tvoří žactvo (mladší a starší dohromady), druhá je složena z dorostu a starších triatlonistů, kde bude závodit i elita.
Neděle 10. června nebude za sobotou …
foto: pribram.cz

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: mip








Další články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách Památník vznikl v lokalitě, kde se nacházel od 70. let minulého století vepřín. Ve Středočeském kraji přibylo minulý týden 183 případů černého kašle Ve Středočeském kraji přibylo minulý týden 183 případů černého kašle Nemoc se v úvodu projevuje jako jiné respirační infekce. Typickým příznakem je dávivý … Magdaléna vyjede na letní festivaly. Seznámí s riziky užívání drog a umožní testování na alkohol Magdaléna vyjede na letní festivaly. Seznámí s riziky užívání drog a umožní testování na alkohol Program v rámci služeb na snižování rizikového chování počítá také s podporou … Skupina GZ Media loni zvýšila výrobu desek na 84 milionů a utržila 8,3 mld. Kč Skupina GZ Media loni zvýšila výrobu desek na 84 milionů a utržila 8,3 mld. Kč Společnost, která je světovou jedničkou ve výrobě vinylů, má hlavní výrobní závod v … Jaké počasí bude do konce dubna a v první polovině května? Meteorologové zveřejnili dlouhodobou předpověď Jaké počasí bude do konce dubna a v první polovině května? Meteorologové zveřejnili dlouhodobou předpověď I přes nynější chladné počasí bude nakonec období ode dneška do 19. května teplotně … ON-LINE: Zasedání zastupitelstva v Příbrami ON-LINE: Zasedání zastupitelstva v Příbrami Na programu mají zastupitelé 17 bodů. Portál pribram.cz slaví šestnácté narozeniny. Rozšířili jsme rubriku aktuálních zpráv, říká redaktor Jakub Pečenka Portál pribram.cz slaví šestnácté narozeniny. Rozšířili jsme rubriku aktuálních zpráv, říká redaktor Jakub Pečenka Portál pribram.cz slaví šestnácté narozeniny. Nejstarší zpravodajský portál na … ROZHOVOR Počet případů černého kašle od začátku roku překročil 9300 Počet případů černého kašle od začátku roku překročil 9300 Z lidí, kteří se letos nakazili černým kašlem, je skoro třetina z Jihočeského a … Česko čeká v týdnu několik mrazivých nocí, varují meteorologové Česko čeká v týdnu několik mrazivých nocí, varují meteorologové Mrazy mohou poškodit především ovocné stromy, vinnou révu a vzešlou zeleninu.
Navzdory předem ohlášené policejní akci si řidiči na Příbramsku nedali pozor Navzdory předem ohlášené policejní akci si řidiči na Příbramsku nedali pozor Příbramští policisté zkontrolovali během akce 178 vozidel, zjistili 31 přestupků a …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies