26. 4. svátek má Oto
PB | Realitní




Co nás čeká o víkendu

15. června 2018   (10:05)
Co nás čeká o víkendu
foto: pribram.cz

Snad se necháte inspirovat krátkým souhrnem víkendových akcí, které se připravují v Příbrami a blízkém okolí. I v případě, že se rozhodnete lenošit jako kočka na obrázku, přejeme příjemný víkend


Z plánovaného víkendového programu mohou vybrat milovníci kultury i sportovci. Opět je myšleno i na nejmenší, kteří se mohou vyřádit v Pohádkovém lese. Bude se organizovaně běhat, zápasit, pochodovat, ale i tančit a slavit.


PÁTEK 15. června

PŘÍBRAM
16:00 – 22:30 Muzejní noc 2018 na Svaté Hoře
Celostátní Festival muzejních nocí. Svatohorské muzeum bude otevřeno za symbolickou cenu 20 Kč. Zároveň bude součástí muzea výstava k 40. výročí požáru Svaté Hory.

21:30 – 23:45 Letní kino: Solo: Star Wars Story
První ze třech premiér můžete zhlédnout již dnes v letním kině v areálu Nového rybníka
Vstupné: 120 korun
Z plánovaného víkendového programu mohou …
foto: pribram.cz

SOBOTA 16.června

PŘÍBRAM

Příbramský půlmaraton - atmosféra, která se nezapomíná. V sobotu 16. června 2018 startuje další ročník Příbramského půlmaraton. Co vás opět čeká:
Start 1/2 maratonu : v 18:00 hod
Vyhlášení výsledků : ve 20:30 hod
Místo startu : Dvořákovo nábřeží, Příbram
Místo cíle : náměstí T.G.Masaryka, Příbram
Místo zázemí : náměstí T.G. Masaryka, Příbram (občerstvení, WC, vyhlášení výsledků, doprovodný program)
Vzdálenost : 21,1 km
Časový limit : 3 hodiny

- individuální a štafetový závod
- závody dětí

Březové Hory - důl Anna
9:00 – 18:00 Hornické pohádky se svatou Barborou a svatým Prokopem. Začátek představení každou 1/2 hodinu (poslední v 17 hodin). Premiérový zábavný program v tajuplném podzemí vhodný zejména pro děti. Na příchozí čeká hudební doprovodný program, při němž si děti mohou zazpívat známé písničky.
Jednotné vstupné 40 Kč, vstup na akci bude umožněn dětem od 3 let. Je vhodné se předem objednat na telefonním čísle 318 630 149



DOBŘÍŠ

Vivobarefoot 7 rybníků swimrun
13:00–18:00 První swimrun závod v ČR. Trať, na které se střídají běžecké a plavecké úseky. Celková délka 17,8km. Z toho běh 15,2km a plavání 2,6km v sedmi úsecích. Nejdelší plavecký úsek je č. 6 Huťský rybník 720m.

ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM

od 10:00 hodin Slavnost královny Johanky
Slavnost královny Johany z Rožmitálu, druhé manželky Jiřího z Poděbrad, každoročně připomíná významné události historie spjaté s Rožmitálem. Do programu se zapojuje celé město a okolí, školy, divadelníci, rytíři, spolky. Pestrý celodenní program je určen pro všechny věkové kategorie a odehrává se v historickém centru města a trvá do pozdních večerních hodin. Pokud se chcete zúčastnit slavnostního průvodu královny Johanky, který začíná ve 14:00, a nemáte vlastní kostým, lze si jej zdarma zapůjčit v Podbrdském muzeu.

PROGRAM 2018
10:00 Dobové hry pro malé i velké (do 17:00)
11:00 Šípková Růženka - divadlo Víti Marčíka
14:00 Průvod a korunovace královny Johanky
15:00 Velkolepý rytířský turnaj na koních
16:00 Běh s kancem
18:00 Ovace pro Johanku - koncert sboru Třemšínská kvítka
20:00 Středověká mysteria - divadlo Víti Marčíka
21:00 Jiří Schmitzer
22:00 DJ James Wing - Electro swing, balkan & ska - special set
Po celý den dobový jarmark, historické kolotoče, kejklíř Slávek, středověké ležení, historická krčma a výstava drobného zvířectva.

LAZSKO

od 14: 00 Oslavy 110. let SDH Lazsko
hřiště v Lazsku u Milínského rybníku

14:00 zahájení
14:15 Ocenění zasloužilých hasičů SDH Lazsko
14:30 Ukázka požárního zásahu historickou stříkačkou – koňkou
15:30 Ukázka vyproštění osob zu havarovaného automobilu
16:00 Ukázka likvidace požáru automobilu
16:30 Ukázka požárního útoku dětí z Lazska
17:00 Zábavné hasičské soutěže
18:00 01:00 hudba DYNAMICBAND
Zajištěné parkování, občerstvení, párty stan, živá hudba
Pro děti – jizdy na elektrické čtyřkolce, soutěže, prolézačky

MILÍN

14:00 Pohádkový les
Tradiční cesta lesem plným pohádkových postav - s plněním jednoduchých úkolů. Start v areálu MŠ Milín. Začátek předprodeje časových vstupenek: v pátek 1. června 2018 od 12.30 hod v knihovně.
Organizátor: Spolek Pohádka, Plné vstupné: 20 Kč


ČENKOV

začátek 7:55 hodin Oslavy 100 let ČSR v Čenkově
od 15.00 hodin na návsi u kapličky.
Vystoupí staropražská sk. TŘEHUSK, dětský pěvecký soubor, Lidové tance Jince, Divadlo Za Vodou Čenkov atd.

BŘEZNICE

Obec Baráčníků „Bozeň“ Březnice OSLAVA 80. VÝROČÍ ZALOŽENÍ OBCE
v Kulturním domě Březnice
PROGRAM:
9.00 – 10.00 hodin – prezentace
10.00 – 11.30 hodin – řazení průvodu a průvod městem s hudbou
11.30 – 12.30 hodin – oběd
13.00 – 15.00 hodin – slavnostní zasedání
15.00 – 19.00 hodin – staročeská veselice
K poslechu a tanci hraje kapela HORALKA, řídí kapelník Josef Kubalík. Těšíme se na vaši účast v krojích a svérázu s májkami a prapory.

od 16:00 hodin OSLAVA SVÁTKU PATRONA MĚSTA BŘEZNICE sv. VÍTA
Kostel sv. Ignáce a Františka Xaverského, Ludvíka Kuby 77, Březnice, církevní akce
P R O G R A M
sv. Vít v české historii (promluví Miroslav Žák)
sv. Vít v březnické historii (promluví PhDr. Jaroslav Kozlík)
požehnání městu a jeho obyvatelům (P. Metoděj Zdeněk Kozubík, Opraem)
sv. Vít od Mistra Theodorika
Vystoupí Žesťový kvartet ZUŠ Březnice a další hudebníci. Po více než 100 letech bude vystaven barokní obraz sv. Víta, který se vystavoval v minulosti při příležitosti jeho svátku.

SOBOTA 16.června

PŘÍBRAM

Příbramský …
foto: pribram.cz
NEDĚLE 17.června

PŘÍBRAM

16:00 -18:00 Příbramské kulturní léto 2018

Zahajovací koncert Příbramského kulturního léta obstará Příbramský Big Band, který vystoupí v neděli 17. června na náměstí T. G. Masaryka. V minulých ročnících koncert Big Bandu zazněl vždy v září při zakončení kulturního léta. Letos půjde netradičně o zahajovací vystoupení, a to zejména z toho důvodu, že jako hosté budou moci vystoupit jazzová zpěvačka Barbora Tellinger a David Uličník, tenor skupiny 4Tet Jiřího Korna. V rámci Příbramského kulturního léta se můžete ještě na začátku prázdnin těšit na folkové odpoledne, na dechovku na přelomu července a srpna a dále na rockové odpoledne na závěr prázdnin.

DLOUHÁ LHOTA – polygon

12:00 – 16:00 „Začněme spolu aneb kolama dolů“
Prezentace nových bezpečnostních prvků, zprostředkování praktického vzdělávání a zdokonalování řidičů motocyklů, především však jde o snížení následků a počtu dopravních nehod zaviněných motorkáři a o osvětu všech účastníků silničního provozu.
Z Mníšku pod Brdy vyjede dne 17. června v dopoledních hodinách kolem dvou set předem přihlášených motorkářů v doprovodu dopravních policistů na motocyklech na spanilou jízdu dlouhou asi 80 km. Trasa povede přes Novou Ves pod Pleší, Nový Knín, Slapskou přehradu, Neveklov, Sedlčany, Cholín, a Dobříš. Zakončena bude na polygonu v Dlouhé Lhotě. Tam mohou přijet další zájemci na svým strojích, aby si vyzkoušeli jízdu zručnosti, různé soutěže, natrénovali si bezpečnou jízdu, ochutnali zdarma nealko pivo, prohlédli a vyzkoušeli si krásné motorky apod.

Budofest Příbram

12:00 – 18:00 Boxerna The Champions Příbram
Jeden seminář tři trenéři tři styly – Slavo Kizak, Ivo Schovanec, Michal Janoušek. Již tradiční seminář sebeobrany, který vám ukáže nové směry a seznámí s různými českými trenéry a že je na co se tentokrát těšit.


NEDĚLE 17.června

PŘÍBRAM

16:00 -18:00 …
foto: pribram.cz

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: mip








Další články

Výrobce stavebních strojů Doosan Bobcat EMEA loni utržil rekordních 1,1 mld eur Výrobce stavebních strojů Doosan Bobcat EMEA loni utržil rekordních 1,1 mld eur Závod Doosan Bobcat ve středočeské Dobříši vyrobil loni více než 25.000 strojů. … Sedm jednotek hasičů likviduje na Příbramsku požár lesa Sedm jednotek hasičů likviduje na Příbramsku požár lesa Požár vznikl v blízkosti Vesteckého mostu u obce Obory. Festival květin v OBI již odstartoval, akce bude trvat až do neděle Festival květin v OBI již odstartoval, akce bude trvat až do neděle V OBI poradí při výběru květin, se substrátem zdarma je i osadí do přinesených nebo … Komerční sdělení Středočeský kraj vybral firmu, která vyvine systém pro správu krajských silnic Středočeský kraj vybral firmu, která vyvine systém pro správu krajských silnic Webový portál bude sloužit silničářům i veřejnosti. Stát bude téměř 60 milionů … O víkendu ožije železniční trať mezi Březnicí a Rožmitálem pod Třemšínem O víkendu ožije železniční trať mezi Březnicí a Rožmitálem pod Třemšínem Provoz víkendového vlakového spojení potrvá od 27. dubna do 29. září. V Březnici bude … Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne znovu zdražila Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne znovu zdražila Na Příbramsku natankují řidiči litr benzinu v průměru za 40,47 Kč, naftu pak za 39,19 … Prvomájový pochod na Vysokou lemují hudební zastavení, pro návštěvníky se otevře vila Rusalka Prvomájový pochod na Vysokou lemují hudební zastavení, pro návštěvníky se otevře vila Rusalka Ve středu 1. května se na třináctikilometrovou trať do Dvořákova památníku vydáte z … U středočeských silnic přibudou desítky meteostanic za 88 mil.Kč U středočeských silnic přibudou desítky meteostanic za 88 mil.Kč Zařízení cestářům poskytují cenná data a umožňují jim vyjíždět na silnice dříve, než … Švenda: Středočeská TOP 09 stojí za Langšádlovou a nevidí důvod k její demisi Švenda: Středočeská TOP 09 stojí za Langšádlovou a nevidí důvod k její demisi Ve vládě po dvou a půl letech končí ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena …
Začíná Dvořákův festival, uvede díla českých i světových autorů od baroka po současnost Začíná Dvořákův festival, uvede díla českých i světových autorů od baroka po současnost Návštěvníky čeká 16 koncertů včetně benefičního koncertu pro vilu Rusalku s mimořádným …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies