18. 4. svátek má Valérie
Nobelia




Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán

ROZHOVOR
18. října 2018   (06:13)
Dalších 32 fotografií v galeriiBřezohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán
foto: pribram.cz

Akci hodnotí jako úspěšnou, navštívila je více než stovka zvědavců, většinou rodin s dětmi.


Závěrem minulého týdne otevřeli březohorští hasiči dokořán svou zbrojnici široké veřejnosti. Pozvali k posezení u klobás, piva nebo limonády a pro děti připravili řadu soutěží. Všem zájemcům byla k dispozici veškerá jejich technika a vozidla až do 22. hodiny večerní. Popovídali jsme si s Radkem Blajerem, DiS., velitelem JSDH, jak se páteční odpoledne vydařilo a co všechno se na Březových Horách u hasičů děje.

Co bylo hlavním účelem akce, kterou jste uspořádali a jak dalece se očekávání splnilo?

Již poněkolikáté se nám povedlo probojovat do finále celorepublikové soutěže ADHR - Anketa - Dobrovolný - Hasič - Roku. V prvním kole rozhodovala porota, která vybrala sbor a jednotku s určitým projektem nebo výjezdem. V druhém kole, což je finále, už rozhoduje samotná veřejnost hlasováním na internetových stránkách a posíláním SMS zpráv. Proto jsme uspořádali Den otevřených dveří s programem pro děti, občerstvením a posezením i pro dospělé hosty, abychom dali o sobě vědět a získali další možné hlasy do ankety. Jsme rádi, že se zúčastnilo tolik návštěvníků a děkujeme jim za hlasy, které nám dali.
Závěrem minulého týdne otevřeli březohorští …
foto: pribram.cz

Kolik má SDH Březové hory mladých hasičů, kdo se jim a jak často věnuje?

V současné době má náš sbor přibližně 30 dětí od 8 do 18 let, které máme rozděleny na mladší, starší a dorost. Věnují se jim proškolení vedoucí Václav Brůžek a Jiří Blajer mladší, který byl rovněž členem mládeže a vychován předešlými vedoucími. Ze žáka se tak u nás stává učitel. Funkce vedoucího je dost časově náročná, když víte, že se mládež dělí do 3 kategorií a každé se musíte věnovat zvlášť minimálně 2x týdně alespoň 2 hodiny, nepočítám-li víkendová soustředění a soutěže.

Jakých úspěchů vaše mládež dosáhla a co ještě do konce roku plánujete?
Naše mládež pod vedením zkušených vedoucích má poslední dobou velmi dobré výsledky při soutěžích, kterých se zúčastňuje. Je to například celoroční soutěž Plamen, kde mladí hasiči silně konkurují ostatním sborům a umisťují se na předních příčkách, dále soutěže „O putovní pohár starosty města Příbram“, kde se už poněkolikáté umístili na předních místech. Nemohu zapomenout ani na soutěže v požárním útoku, odkud naše dorostenky také už několikrát dovezly pohár.

Do konce roku plánujeme ještě mnoho akcí jak s mládeží, tak i s celým sborem. Bude další kolo hry Plamen, mikulášská nadílka, na Vánoce zpívání koled před kostelem sv. Vojtěcha a hasičský Silvestr. Nesmím zapomenout na vyhlášení ADHR 14. listopadu v Brně, kde se zúčastníme a dozvíme, na kterém pořadí jsme skončili, podle toho, jak pro nás veřejnost hlasovala.
Kolik má SDH Březové hory mladých hasičů, kdo …
foto: pribram.cz
Viděli jsme část vaší zbrojnice po rekonstrukci. Po realizaci kuchyňky plánujete v úpravách prostor pokračovat. Všechno si budete zařizovat svépomocí?

Rekonstrukce kuchyňky proběhla svépomocí za finanční podpory města a pokračovat bychom chtěli dále. Například je zapotřebí zrenovovat velkou zasedací místnost novým nábytkem a menšími stavebními úpravami - opět svépomocí. Jestliže vyjdou i dotace, potom jsou v plánu 2 ložnice, ale už vybudované profesionální firmou, které poslouží jednotce při držení hotovosti na stanici, kterou jsme už několikrát drželi, někdy i 3 dny v kuse a členové jednotky přespávali na zemi na matracích.



Viděli jsme část vaší zbrojnice po …
foto: pribram.cz
Často jsou vidět členové jednotky při zásazích s profesionálními hasiči z HZS Středočeského kraje ÚO Příbram. Kolikrát jste již v tomto roce vyjeli a jaké máte pro tento účel technické vybavení?

Je pravda, že v poslední době často vyjíždíme po boku profesionálních hasičů jako jejich pravá ruka a jsme za to velmi rádi, že nám tak důvěřují a spoléhají na naší pomoc. K dnešnímu dni máme již 94 zásahů.

Vybavení máme od města Příbram a jsme dost moderně vybaveni, proto jsme také uspořádali Den otevřených dveří pro širokou veřejnost, aby viděla na vlastní oči, co vlastně využíváme. Dnešním rokem naše jednotka byla předurčena i na dopravní nehody, a tak při událostech, kde profesionální hasiči budou mimo město, je budeme zastupovat i v této činnosti.

Co březohorští hasiči plánují do budoucna, jaké akce je ještě v letošním roce čekají?

Do budoucna plánujeme dovybavení jednotky dalšími moderními prostředky a to z důvodu obnovy staré techniky. Takovým kouskem je například naše, i když obnovená, babička CAS 32 Tatra 815. Dále je potřeba nové vyprošťovací zařízení. Toto vše je používáno pro záchranu životů a majetku naší veřejnosti. Kdo by měl zájem o tento koníček, ať se přihlásí do našeho sboru a bude mít možnost se po určitém přezkoušení zapojit i do výjezdové činnosti.
Často jsou vidět členové jednotky při zásazích …
foto: pribram.cz

foto: pribram.cz
foto: pribram.cz

Fotogalerie

Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán () Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (1) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (2) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (3) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (4) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (5) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (6) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (7) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (8) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (9) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (10) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (11) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (12) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (13) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (14) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (15) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (16) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (17) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (18) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (19) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (20) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (21) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (22) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (23) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (24) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (25) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (26) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (27) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (28) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (29) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (30) Březohorští dobrovolní hasiči otevřeli veřejnosti dveře dokořán (31)

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: mip








Další články

Den Země oslaví akce v Dobříši a Příbrami Den Země oslaví akce v Dobříši a Příbrami Mezinárodní svátek se pravidelně koná 22. dubna. Na Příbramsku připomenou důležitost … Opilý senior na elektrokoloběžce srazil srnu Opilý senior na elektrokoloběžce srazil srnu K nehodě došlo dnes odpoledne u obce Vranovice. Dostavba dálnice D4 míří do finále, na stavbě pracuje 1000 lidí Dostavba dálnice D4 míří do finále, na stavbě pracuje 1000 lidí Jaké služby budou poskytovány, aby byla zajištěna bezpečnost, plynulost a kvalita … ROZHOVOR Kladno uteklo Příbrami ze čtyř mečbolů a připisuje si první vítězství Kladno uteklo Příbrami ze čtyř mečbolů a připisuje si první vítězství V úterý 16. 4. byla rozehrána série o 3. místo volejbalové extraligy mužů mezi … Příbramští hasiči hledají posily do svých řad Příbramští hasiči hledají posily do svých řad Územní odbor Příbram hledá zájemce do služebního poměru na pozici komisař – technik – … Komerční sdělení Pošta čelí další vlně podvodných zpráv, které lákají údaje k účtům Pošta čelí další vlně podvodných zpráv, které lákají údaje k účtům Nejčastěji jde o falešné oznámení nedoplatku za poštovní zásilku, kdy se útočník pod … Nehoda auta s motorkou omezila provoz v Dobříši Nehoda auta s motorkou omezila provoz v Dobříši Provoz řídila policie kyvadlově. Nová expozice na dobříšském zámku zachycuje historii rodu Colloredo-Mannsfeldů Nová expozice na dobříšském zámku zachycuje historii rodu Colloredo-Mannsfeldů Návštěvníci si prohlídkovou trasu mohou prohlédnout bez průvodců, k dispozici mají … Policie hledá uprchlého vězně, zřejmě krade auta v Plzeňském a Středočeském kraji Policie hledá uprchlého vězně, zřejmě krade auta v Plzeňském a Středočeském kraji Hledaný je asi 180 centimetrů vysoký, má hnědé oči, černé vlasy a snědou pleť.
Lubomír Vašina: Pro mladé kluky je tato sezona velká zkušenost, kterou mnoho volejbalistů za svou kariéru nezažije Lubomír Vašina: Pro mladé kluky je tato sezona velká zkušenost, kterou mnoho volejbalistů za svou kariéru nezažije Dnes rozehrají Kocouři sérii o třetí místo proti silnému Kladnu. Trenér Vašina v … ROZHOVOR
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies