28. 3. svátek má Soňa
Nobelia




Hostem příštího chatu bude budoucí starosta Jindřich Vařeka

CHAT
27. října 2014   (06:41)
Hostem příštího chatu bude budoucí starosta Jindřich Vařeka
foto: pribram.cz

Podle koaliční smlouvy s TOP 09 bude Jindřich Vařeka (ANO) zvolen příštím příbramským starostou.



Ve čtvrtek 20. listopadu bude hostem našeho dalšího chatu známý příbramský podnikatel, lídr hnutí ANO v Příbrami a zřejmě příští příbramský starosta Jindřich Vařeka mladší. Ten se narodil v roce 1959 v Příbrami, kde vystudoval i základní školu. Poté ve svém vzdělání pokračoval na vojenském gymnáziu v Opavě. V roce 1982 se stal inženýrem na Vysoké škole chemicko-technologické. Po studiích se stal pracovníkem Omnipolu. Prodejem zbraní se však nikdy nezabýval.
Po dvou letech vycestoval do Tripolisu, kde napomáhal inkasu od neochotného partnera. Později byl také havarijním komisařem pro tripolský přístav. Do České republiky se vrátil v roce 1990, kdy se svým otcem a panem Kreysou začal podnikat. Nejprve ve stavební činnosti v SRN, o rok později založili společnost Ravak.
Jak z úvodu vyplývá, dotazy čtenářů se mohou dotýkat jak života a minulosti pana Vařeky, stejně tak i jeho vizemi ve starostenském křesle.
Chat začíná 20. listopadu od 11 hodin, ale své dotazy můžete pokládat již nyní.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: MJ



Osobnost odpovídala na dotazy (on-line).

Jak to prosím vidíte s odkanalizováním Kozičína? Je to pro nás velice urgentní a zoufalé. Děkuji za odpověď.
Lucie Šťovíčková
27. 10. 2014 (21:46:11)   

Úvodem bych chtěl říci, že mě těší zájem o dialog se mnou. Nicméně bych rád podotknul, že na dotazy, jejichž účelem je spíše mě pomluvit, než se na něco zeptat, odpovídat nebudu.

Velice mě mrzí, že nedokážu na tento problém odpovědět tak, jak by si tazatel přál. Ještě jsem neměl možnost se s touto problematikou, která se táhne dlouhá léta, do podrobna seznámit.

Vážený pane Vařeko, zajímalo by mne KOLIK ČASU SVÉHO ŽIVOTA TRÁVÍTE V BRDSKÉ PŘÍRODĚ? Pro většinu navštěvujících jsou Brdy srdcová záležitost, bez které by si nedokázali představit život tady. Při pohledu na chátrající Padák, lesopark, Novák nevěřím tomu, že lyžařské středisko by mělo větší úspěch a o to víc jsem zdrcena Vaším návrhem. Opravdu Vám to za to stojí zničit ten kousek přírody co tu máme? :(
Veronika Kovalská
29. 10. 2014 (09:24:09)   

Je velmi pravděpodobné, že počátkem prosince bude schválen zákon o zrušení Vojenského újezdu Brdy a zřízení CHKO Brdy. Je na čase přestat se dokola ptát proč, ale začít se chovat tak, jako města a obce v jiných oblastech, které jsou proti nám ve velikém předstihu. To znamená začít se ptát jak a co z toho budeme mít. CHKO se zřizuje právě proto, aby příroda byla ochráněna.

Myšlenka lyžařského areálu pochází z dílny světoznámého urbanisty Ivana Plicky, která byla v rámci volební kampaně připomenuta, nicméně je zřejmé, že její realizace nebude v nejbližší době možná.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda bude město realizovat projekt Čistá Litavka a v jakém časovém horizontu? Bude se uvažovat o spojení lesoparku s lesem nad Kozičínem formou cyklostezky? Situace na místních komunikacích je ve dnech volna vysloveně o život a zdraví sportu-milovných spoluobčanů. Děkuji.
Milena Střížová
29. 10. 2014 (20:17:24)   

Naprosto s pisatelem souhlasím. Tento problém je rovněž dlouhodobě neřešený a minulé vedení ho možná vyhodnotilo jako neřešitelný. Možná, že právě s otevřením CHKO a přílivem peněz do tohoto regionu bude možno právě takové projekty uskutečnit.

Dobrý den,chci se zeptat, zda s průmyslovým a podnikatelským rozvojem v Příbrami uvažujete i o záchytném parkovišti pro kamiony? Dále pak, jaké máte úmysly s rybníkem "Novák"? Děkuji za odpovědi.
Radka Šimko
30. 10. 2014 (09:27:01)   

O záchytném parkovišti pro kamiony slyším poprvé a neumím se proto k tomu vyjádřit. Co se rekonstrukce areálu Novák týče, předchozí vedení nechalo vypracovat dokumentaci, kterou se budeme zabývat v nejbližší možné době.

Dobrý den, chci se optat, zdali město planuje rekonstrukci zimniho stadionu na vyceucelovou multifunkcni halu,kde by byl prostor pro vice sportu a kuturnich akci, dekuji a podporuji vystavbu ski centra na Tremosne.
Petr Petr
01. 11. 2014 (11:51:42)   

V tuto chvíli se chystá rekonstrukce ledových ploch, která by podle zcela nejnovějších informací měla začít probíhat od února příštího roku. A pokud vím, s nějakou další rekonstrukcí tohoto zařízení se zatím nepočítá. Rozhodně je to dobrý námět a jedná se o jeden z problémů, který bychom měli ještě v době našeho volbeního období, zvládnout,

Zveřejníte podrobný a přehledný seznam nabízených nemovitostí určených k prodeji včetně seznamu zbytného majetku města? Děkuji.
Příbramské Podněty
06. 11. 2014 (12:48:46)   

V minulosti jsme často kritizovali vedení města, že takovéto seznamy nedalo k dispozici. Kdybychom to neučinili ani my, zpronevěřili bychom se jedné z hlavních myšlenek, se kterou nás naši voliči spojují, tzn. otevřenost.

Zajistíte přehlednou webovou aplikaci zobrazující rozpočet Městského úřadu v Příbrami? ROZKLIKÁVACÍ ROZPOČET je určen pro samosprávu, které záleží na efektivním využívaní finančních prostředků. Vizuální zobrazení dat z účetního systému poskytuje rychlý a jednoduše ovladatelný přehled hospodaření. Děkuji.
Příbramské Podněty
06. 11. 2014 (12:52:16)   

Technicky jsme prozatím, doufám, zvládli to, že již naše první zastupitelstvo bude probíhat v online přenosu. Co se rozklikávacího rozpočtu týče, je to něco, co bychom si velice přáli a doufám, že je to jen otázkou času, než se nám podaří tuto záležitost také technicky zvládnout.

Zajistíte on-line přenos ze zasedání zastupitelstva Městského úřadu v Příbrami?
Příbramské Podněty
06. 11. 2014 (12:54:54)   

Ano, 15. prosince 2014 by to už mělo být možné.

Podle Vašich předvolebních prohlášení hodláte důsledně naplňovat demokratické principy řízení města, včetně odpovídajícího zapojení opozice. Tedy vlastně pravý opak toho, co se doposud v Příbrami dělo. Změnil se ve světle posledního vývoje Váš postoj k této otázce? Jak dalece si například dovedete představit spolupráci s doktorem Řihákem nebo doktorem Šedivým či s inženýrem Molnárem nebo doktorem Svobodou?
Karel Vaňous
08. 11. 2014 (07:33:20)   

Očekáváme ze strany opozice, že bude předkládat návrhy na zlepšení života občanů Příbrami. Nechávám na nich jakou formou tak budou, nebo nebudou činit. Já budu v každém případě k těmto návrhům nejenom vstřícný, ale bude za ně i vděčný.

Budete odpovídat na všechny položené otázky?
Lucie Malá
13. 11. 2014 (22:42:13)   

Nebudu odpovídat na ty otázky, jejichž cílem je pošpinit mě nebo mé kolegy.

Z hlediska funkčnosti městského řadu je velmi důležitá pozice tajemníka. Jaké záměry má koalice ANO a TOP 09 v této oblasti? Bude vypsáno nové výběrové řízení nebo bude stávající tajemnice Ing. Bc. Jarmila Nováková pokračovat ve své práci?
Josef Vacek
19. 11. 2014 (09:59:59)   

Uvidíme.

Minulému vedení jste vyčítal nedostatečnou transparentnost a přitom jste přijal jako tiskovou mluvčí Pavlu Svobodovou bez výběrového řízení. Navíc pracovala v poslední době v leku a obi a psát začala až před volbami, aby vám pomohla. Je to opravdu podle vás transparentní krok?
Petr Nejedlý
19. 11. 2014 (10:39:02)   

S paní Svobodovou jsme uzavřeli dohodu o pracovní činnosti s platností do konce tohoto roku. Je to naprosto v souladu s pravomocemi starosty. Paní Svobodovou znám několik let a jako novinářky si jí velice vážím a velice rád bych s ní spolupracoval i do budoucna.

Jak se aktuálně vyvíjí spor s Oleo Chemical?
Petr Nejedlý
19. 11. 2014 (10:49:41)   

Jedná se o záležitost, která trvá již několik let a několik let může ještě trvat.

Nemrzí vás, že se koalice rozpadá již týden od jejího sestavení? Jak budete situaci řešit? Budete znovu vyjednávat, nebo se budete opírat o Pikrta a Kyseláka?
Eva Petrlíková
19. 11. 2014 (12:06:15)   

V tuto chvíli připravujeme společné prohlášení v této věci, které bude zveřejněno zítra.

Proč jako první řešíte právě Brdy? Nemyslí,že město má závažnější problémy?
Eva Petrlíková
19. 11. 2014 (12:07:09)   

Pořadí problémů si nevymýšlím já. Počátkem prosince bude s velkou pravděpodobností rozhodnuto o dalším trvání, nebo netrvání VÚ a já se snažím město na tuto situaci připravit.

Jaké personální změny jste na radnici udělal? Kromě toho, že jste řekl paní sekretářce Makošové po 20 letech práce na radnici, aby se do deseti minut sbalila? Jakýpak flíček asi dostane věrný Marek Dvořák jeho otec nebo šedá eminence ANO pak Strakula (proslýchá se,že už je na vedoucím postu)
Adam novák
19. 11. 2014 (14:44:45)   

Prozatím jsem žádné personální změny neudělal, je pravděpodobné, že k nějakým dojde poté, co rada města schválí nový organizační řád města. Zbylé vaše otázky nejsou otázky, ale napadání, proto na ně nebudu odpovídat.

Nevadí vám, že paní Ženíšková je místostarostkou jen díky hlasům pana Pikrta a Kyseláka? Je pravda, že pan Kyselák právně zastupuje společnost Ravak?
Jaromír Jaromír
19. 11. 2014 (14:51:03)   

Na první částky odpovídám, že nevadí. Pro Příbram je podstatné, aby se sociálními otázkami zabýval povolaný člověk. Na druhou část otázky se, prosím, zeptejte pana Kyseláka, nebo na Ravaku. Ani od jednoho ani od druhého jsem nedostal pověření se k něčemu takovému vyjadřovat.

Pokud se nepletu, před volbami jste říkal, že jako ANO chcete dávat městské zakázky výhradně příbramským firmám. Jak tento nápad chcete realizovat, není to proti zákonům? A jak budete řešit problematiku ubytoven v Příbrami - hlavně na Zdaboři.
Jaromír Jaromír
19. 11. 2014 (15:50:25)   

Pokud by to bylo učiněno tak, jak říkáte, pak by to skutečně nezákonné bylo. Nicméně existují způsoby, jak dosáhnout toho, aby firmy, které v Příbrami zakázku dostanou, byly zároveň zavázány zaměstnat určitý počet lidí vedených jako nezaměstnaní na úřadu práce.

Touto problematikou se velice intenzivně zabývá paní Ženíšková a jsem si jist, že první výstupy budou vidět již ve velmi krátké době.

Po Příbrami koluje několik drbů. Že máte až příliš blízko k paní Ženíškové a proto je místostarostkou a že už je rozhodnuto o několika zajímavých ředitelských pozicích v organizacích, které jsou pod městem. Můžete se mi k tomu vyjádřit? Jako vaše volička doufám, že splníte, co jste slíbil, protože zatím jsem velmi skeptická.
Lucie P.
19. 11. 2014 (19:09:41)   

Prý nesmíte do Ravaku. Slyšel jsem, že v kauze Oleo chemical jste i obžalovaný, je to pravda?
Margarit .
19. 11. 2014 (19:34:08)   

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se budete nějak angažovat v otázce omezení rychlosti na 110km/h na silnici R4. Mnoho let jezdíme do Prahy 130km/h. Zpomalení by Příbramákům moc nepomohlo.
Milan Schöbel
19. 11. 2014 (19:35:53)   

Ne, v této otázce se nebudu angažovat.

Bude město dávat do fotbalu jakožto soukromé firmy nějaké peníze jako tomu bylo za minulého vedení nebo to dáte na něco smysluplnějšího? Spartak je v podstatě městský klub a nedostává zdaleka takové peníze jako FK kde je hodně dětí z jiných měst, obcí a okresů. Případně nastiňte jak to bude probíhat?
Příbramák Příbramský
19. 11. 2014 (19:46:37)   

O výši dotací do sportovních klubů bude rozhodovat zastupitelstvo. Domnívám se, že na podpoře mládežnického sportu se dohodneme napříč politickým spektrem. Jde o to, aby to bylo spravedlivé a transparentní a ne, aby se tak dělo formou daru. Dosavadní systém nebyl schopen zajistit to, aby se rozdělené peníze skutečně dostaly tam, kam měly. V obecné rovině bych rád ještě dodal, že v tuto chvíli je likvidita města, respektive městské "kasy", na velmi nízké úrovni. Nedomnívám se, že si tak velké dotace, jaké byly do sportu rozdělovány v minulosti, budeme moci dovolit.

Jak hodnotíte konečné výsledky svých kandidátů v komunálních volbách, kde někteří dokonce překročili některé kandidáty z první desítky? Počítáte s těmito lidmi pro budoucí spolupráci např. v některých odborech města? děkuji
Marcela Zástěrová
19. 11. 2014 (20:54:56)   

Ne, nepočítám. Pokud dojde ke změnám na pozicích vedoucích odborů, budou vypisována výběrová řízení.

Jak je to vůbec možné že obcházíte vůli občanů?Tak na co tedy volby jsou když si to poskládáte jak chcete?No dostali jste hlasy naposledy !Proč s spojujete s TOP 09 která v republice má tak negativní obraz díky Kalouskovi,a války chtivému knížeti ?
Josef Red
19. 11. 2014 (20:55:42)   

Občané ve volbách nerozhodují o obsazení konkrétních jednotlivých funkcí. To je na zodpovědnosti vítězné strany, nebo koalice. Základní myšlenkou a mottem hnutí ANO je to, že funkce by měly především být obsazovány podle odbornosti a ne podle politické příslušnosti, či snad pořadím na kandidátce.

Pane starosto, ještě mám jeden dotaz. Jak jste se vůbec do ANO dostal, to jste přišel z ulice nebo vás někdo doporučil? Proč jste nevyužil nabídky jiné politické strany-pokud tedy nějaká vůbec byla?
Adam novák
20. 11. 2014 (08:09:25)   

Byl jsem hnutím ANO osloven. Zvažoval jsem nabídky i dalších dvou stran. Rozhodl jsem se pro ANO proto, že je mi názorově nejbližší.

Dobrý den, Co Vás od převzetí funkce starosty nejvíc překvapilo? Pozitivně či negativně. Děkuji
Jana Mrázová
20. 11. 2014 (08:52:02)   

Poté, co jsem převzal funkci starosty, jsem si začal naplno uvědomovat nejen ztrátu soukromí, ale především ztrátu osobní svobody. S tím se smiřuji jen pomalu. Mile mě překvapila profesionalita prakticky všech úředníků, se kterými jsem v každodenním styku, a to paní tajmenicí počínaje a kýmkoli jiným konče.

Dobrý den, můžete mi odpovědět : 1) Jaký máte vy osobní záměr s Brdami? 2) Budete se vy, nebo firmy ve kterých máte nějaký podíl podílet na sjezdovce? 3) Jak dlouho máte zpracovaný plán se sjezdovkou? 4) Proč na setkání starostů o Brdech byl pozván bývalý starosta Piktr a proč nebyl pozván Řihák, Vacek, Fuksa? 5) Proč se tohoto jednání zúčastnil romský koordinátor Čámský? 5) Jaké personální změny jste udělal do této chvíle? 6) Jak dlouho před volbami jste jednal o podpoře s Pikrtem? 7) Volila jsem ANO kvůli podpoře doktora Dandy, to je vám Pikrt přednější než on? 8) U sjezdovky v Brdech má být restaurace, bude tam také hotel? 9) Zásobování, taxi, provoz aut naruší přírodu a postihne hlavně zvěř, jak chcete toto zabezpečit ? 10) Patří mezi vaše příbuzné Frýbertová?
Lucie Malá
20. 11. 2014 (09:08:09)   

K otázkám, které se týkají CHKO, jsem se vyjádřil již v předchozích dialozích. S panem Pikrtem jsem o podpoře před volbami nejednal. Paní Frýbertová je teta mého zetě.

Jaký post dostane pan Hodrment za zásluhy? Před volbama jste kritizoval trafiky a trafikanty, a sám v těch šlépjejích pokračujete!!Jak řekl strýček Pepin, zraněný voják mohl dostat od císaře pána trafiku, ale trafikant se nemohl stát hejtmanem...
Zdenda Zdenda
20. 11. 2014 (10:56:11)   

Nevím, o čem hovoříte.

Dobrý den! Jak hodlá vaše koalice zajistit transparentní zacházení s městským majetkem a transparentní zadávání veřejných zakázek.
Tomas Prusa
20. 11. 2014 (11:09:32)   

Jedna z prvních činností po mém nástupu na radnici bylo a zůstává seznámit se s možnostmi eventuálních úniků financí. Kromě jiného se seznamuji s principy fungování veřejných zakázek a především s lidmi, kteří mají zprocesování soutěží na starosti. Jsem přesvědčený, že zrovna v této oblasti v tuto chvíli žádné nebezpečí nehrozí. Co se spravování majetku týče, hodláme zavézt nákupy i prodeje majetku elektronickou formou, která je zvláště v poslední době velkými firmami zhusta využívána a vede k nejefektivnějším výsledkům.

Děkuji tazatelům za otázky. I když jsem si vědom toho, že ne všechny odpovědi mohly všechny tazatele plně uspokojit.

V on-line chatu je připraveno 29 otázek.







Další články

Spisovatel a scénárista Filip Rožek: Scény filmu „Gump-jsme dvojka“ se natáčely i na Orlické přehradě Spisovatel a scénárista Filip Rožek: Scény filmu „Gump-jsme dvojka“ se natáčely i na Orlické přehradě Jeho první kniha Gump – pes, který naučil lidi žít, se stala bestsellerem. Knihy o … ROZHOVOR Policisté obvinili muže, který s nožem v ruce napadl prodavače večerky v Březnici Policisté obvinili muže, který s nožem v ruce napadl prodavače večerky v Březnici Svou tíživou finanční situaci se rozhodl 23letý muž řešit opravdu nešťastným … Na Velikonoce do Česka nakoukne léto. Teploty budou atakovat 25 stupňů Na Velikonoce do Česka nakoukne léto. Teploty budou atakovat 25 stupňů Prodloužený velikonoční víkend bude teplý a většinou bez deště. Ojediněle se mohou … Dnes je Zelený čtvrtek, připomínka poslední večeře Krista Dnes je Zelený čtvrtek, připomínka poslední večeře Krista Tradicí je na Zelený čtvrtek jíst především zelené pokrmy jako zelí, špenát a … Meteorologové: Na 20 stanicích dnes padl teplotní rekord, o víkendu bude až 25 stupňů Meteorologové: Na 20 stanicích dnes padl teplotní rekord, o víkendu bude až 25 stupňů Není vyloučeno, že o svátečním víkendu teploty vystoupají až k 25 stupňům, což by … Kocouři Příbram jako černý kůň play-off? Kocouři Příbram jako černý kůň play-off? Styl, kterým příbramští volejbalisté ovládli čtvrtfinálovou sérii play-off proti Dukle … NÁZOR Nakoupit mohou lidé na Velký pátek, na Velikonoční pondělí se obchody zavřou Nakoupit mohou lidé na Velký pátek, na Velikonoční pondělí se obchody zavřou Během následujících státních svátků, kam spadá 1. květen a 5. a 6. červenec, zákaz … Středočeské hrady a zámky nachystaly pro návštěvníky v nové sezoně řadu novinek Středočeské hrady a zámky nachystaly pro návštěvníky v nové sezoně řadu novinek Na své si o velikonočních svátcích přijdou hlavně děti. V dubnu se vydejte do Brd, za sovami V dubnu se vydejte do Brd, za sovami První ze série vycházek za nočními lovci povede v pátek 5. dubna z Obecnice na …
Škaredá středa připomíná den, kdy Jidáš zradil Ježíše Škaredá středa připomíná den, kdy Jidáš zradil Ježíše Podle pověry se na Škaredou středu lidé neměli mračit, aby další rok neměli zamračené …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies