23. 4. svátek má Vojtěch

Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb

Nepřehlédněte
30. května 2022   (19:01)
Dalších 5 fotografií v galeriiHygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb
foto: KHS

Za zjištěné nedostatky byl provozovateli uložen finanční postih.



Neslavně dopadla další kontrola středočeských hygieniků ve stravovací části restaurace Karlův Týn v Březnici. Podle hygieniků se zde připravuje denně asi 100 až 150 porcí hotových pokrmů, část obědů je také rozvážena. V současné době je provoz restaurace omezen pouze na přípravu obědů.
Kontrolou bylo zjištěno, že v mrazicím zařízení umístěném v suterénu objektu byly uloženy potraviny s prošlým datem spotřeby, které byly určeny pro výrobu pokrmů ve stravovací službě. „Jednalo se o cca 30 kg masa a uzenin (vepřová pečeně, vepřová plec, vepřová krkovice, hovězí sekané maso, tatarský biftek, vinná klobása, papriková klobása),“ uvedli hygienici s tím, že kontrolované osobě byla nařízena likvidace výše uvedených potravin.
V provozovně vyrobené polotovary a rozpracované pokrmy, uložené v době kontroly v chladicím a mrazicím zařízení v kuchyni a ve skladu nápojů, nebyly žádným způsobem značeny, a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly vyrobeny. „V mrazicím zařízení, umístěném v příručním skladu u kuchyně, byly nevhodně uchovávány potraviny (chléb, salám, šunka, sýr) v rozporu s teplotními podmínkami stanovenými výrobcem, který potravinu vyrobil,“ sdělili hygienici.
Provedenou kontrolou bylo zejména v prostorách kuchyně zjištěno nedostatečné provádění pravidelného a řádného úklidu. Omyvatelné povrchy stěn (zejména v okolí fritovacího zařízení a pracovních stolů) byly znečištěny mastným nažloutlým povlakem, podlaha v těžko přístupných místech (v bezprostřední blízkosti technologického vybavení) znečištěna mastnotou, prachem a zbytky pokrmů. Mastnotou a prachem byly znečištěny kovové konstrukce pracovních stolů a boční stěny technologického vybavení. Zákryt vzduchotechnického zařízení nad fritovacím zařízením byl znečištěn mastným povlakem.

„S provozovatelem zařízení byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky mu byl uložen finanční postih,“ dodali hygienici s tím, že dne 24. 5. 2022 byl doložen doklad o nezávadné likvidaci vyřazených potravin a o odstranění všech dalších zjištěných závad.

Fotogalerie

Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb () Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (1) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (2) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (3) Hygienici zkontrolovali březnickou restauraci. Na zemi špína a zbytky potravin, v mrazáku prošlé maso a chléb (4)

foto: KHS
zdroj: pribram.cz / KHS
autor: Jakub Pečenka






Související


Další články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách Památník vznikl v lokalitě, kde se nacházel od 70. let minulého století vepřín. Ve Středočeském kraji přibylo minulý týden 183 případů černého kašle Ve Středočeském kraji přibylo minulý týden 183 případů černého kašle Nemoc se v úvodu projevuje jako jiné respirační infekce. Typickým příznakem je dávivý … Magdaléna vyjede na letní festivaly. Seznámí s riziky užívání drog a umožní testování na alkohol Magdaléna vyjede na letní festivaly. Seznámí s riziky užívání drog a umožní testování na alkohol Program v rámci služeb na snižování rizikového chování počítá také s podporou … Skupina GZ Media loni zvýšila výrobu desek na 84 milionů a utržila 8,3 mld. Kč Skupina GZ Media loni zvýšila výrobu desek na 84 milionů a utržila 8,3 mld. Kč Společnost, která je světovou jedničkou ve výrobě vinylů, má hlavní výrobní závod v … Jaké počasí bude do konce dubna a v první polovině května? Meteorologové zveřejnili dlouhodobou předpověď Jaké počasí bude do konce dubna a v první polovině května? Meteorologové zveřejnili dlouhodobou předpověď I přes nynější chladné počasí bude nakonec období ode dneška do 19. května teplotně … ON-LINE: Zasedání zastupitelstva v Příbrami ON-LINE: Zasedání zastupitelstva v Příbrami Na programu mají zastupitelé 17 bodů. Portál pribram.cz slaví šestnácté narozeniny. Rozšířili jsme rubriku aktuálních zpráv, říká redaktor Jakub Pečenka Portál pribram.cz slaví šestnácté narozeniny. Rozšířili jsme rubriku aktuálních zpráv, říká redaktor Jakub Pečenka Portál pribram.cz slaví šestnácté narozeniny. Nejstarší zpravodajský portál na … ROZHOVOR Počet případů černého kašle od začátku roku překročil 9300 Počet případů černého kašle od začátku roku překročil 9300 Z lidí, kteří se letos nakazili černým kašlem, je skoro třetina z Jihočeského a … Česko čeká v týdnu několik mrazivých nocí, varují meteorologové Česko čeká v týdnu několik mrazivých nocí, varují meteorologové Mrazy mohou poškodit především ovocné stromy, vinnou révu a vzešlou zeleninu. Navzdory předem ohlášené policejní akci si řidiči na Příbramsku nedali pozor Navzdory předem ohlášené policejní akci si řidiči na Příbramsku nedali pozor Příbramští policisté zkontrolovali během akce 178 vozidel, zjistili 31 přestupků a …

Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies