27. 4. svátek má Jaroslav
PB | Realitní




Závěrečný galavečer ankety Sportovec roku ocenil známé tváře i nové sportovní talenty. Nejlepším sportovcem se stal Martin Macík

22. března 2024   (12:25)
Dalších 10 fotografií v galeriiZávěrečný galavečer ankety Sportovec roku ocenil známé tváře i nové sportovní talenty. Nejlepším sportovcem se stal Martin Macík
foto: Štěpánka Poplšteinová / se souhlasem

Ve středu 20. 3. vyvrcholila v Estrádním sále Kulturního domu anketa Sportovec Příbramska za rok 2023. Akce se v obnoveném formátu konala již podruhé a je dobrou platformou nejen k ocenění úspěšných sportovců a týmů, ale také k pěstování vztahů mezi příbramskou sportovní komunitou, představiteli města a obchodními partnery. Vítězem hlavní kategorie Nejlepší sportovec se stal rallye jezdec Martin Macík.


Anketa Sportovec roku se loni konala po dlouhých osmi letech a podle ohlasů přítomných sportovců i funkcionářů se rozhodně povedla. Letos měli organizátoři ambici posunout závěrečný galavečer o další stupínek výš. Celý večer zahájil zdařilý dokument o loňském vítězi Honzovi Hradeckém, nadšeném poloprofesionálním sportovci, který díky své mimořádné morálce a tréninkové píli již mnoho let úspěšně kombinuje civilní zaměstnání učitele na ZŠ s každodenní přípravou ultra triatlonisty. Akci moderovali Marcel Forejt s příbramskou rodačkou Terezou Čapkovou (někdejší reprezentantka ČR v atletice a osminásobná mistryně ČR).
Anketa Sportovec roku se loni konala po …
foto: Štěpánka Poplšteinová / se souhlasem

Na základě nominací sportovních klubů bylo vybráno 25 sportovců, 8 trenérů a 17 sportovních kolektivů, kteří soutěžili v 8 různých kategoriích. Hlasování bylo doplněno o speciální kategorii Síň slávy, vzdávající hold lidem, kteří celý svůj život zasvětili z pozice trenéra či funkcionáře výchově mladých sportovců.

O pořadí v daných kategoriích rozhodovaly hlasy sportovních klubů, svazů a sportovní komise města Příbram. Do hlasování se zapojili i naši čtenáři a příznivci jednotlivých sportovců ve speciální kategorii Cena fanoušků / cena mediálního partnera (pribram.cz).
Dlouhé přípravy a průběžné hlasování vyvrcholilo ve středu večer, kdy se v příbramském „Kulturáku“ uskutečnil závěrečný galavečer. Účast byla opravdu hojná. Nominované sportovce a trenéry doprovázeli rodinní příslušníci. Chybět nemohli ani zástupci sponzorů, sportovních svazů a samozřejmě představitelé města Příbram. Vyhlašování vítězů jednotlivých kategorií zpestřilo zdařilé vystoupení mladých gymnastek z BIOS fitu a uměleckého uskupení dvou vzdušných akrobatek ArteLevite, nad jejichž odvážnými kousky v několikametrové výšce se přítomným divákům tajil dech.
Dlouhé přípravy a průběžné hlasování …
foto: Martin Zoubek / se souhlasem
Hlavní kategorii Nejlepší sportovec opanoval Dakarem posedlý perfekcionista Martin Macík, který vloni skončil druhý na Rallye Dakar. Macík se galavečera nemohl osobně zúčastnit, a tak jej při přebírání ceny na pódiu zastoupil jeho palubní mechanik David Švanda. Druhé místo v prestižní kategorii obsadil triatlonista Jan Šneberger a bronz putoval stejně jako minulý rok za sidecarcrossovým mistrem světa Ondřejem Čermákem, který se v prosinci rozloučil s aktivní kariérou.
Hlavní kategorii Nejlepší sportovec opanoval …
foto: Štěpánka Poplšteinová / se souhlasem

Kategorii Nejlepší sportovní kolektiv do 23 let opanovali volejbaloví junioři VK TROX Příbram U22, kteří byli oceněni za stříbrný úspěch z MČR. Druhá skončila smíšená štafeta plavců, která vybojovala zlato a bronz na zimním MČR do 14 let. Třetí místo si vytancoval mladý taneční pár Novák-Mašková z Academia Latina.

V nejpočetnější kategorii Největší sportovní talent do 23 let si páté místo zopakoval MMA fighter Jan Mašek, jezdec trialu David Fabián skončil čtvrtý. Třetí se umístil patnáctiletý flag fotbalista Nikolas Kopecký. Druhé místo patří Danielu Rosenbaumovi, kapitánovi příbramských volejbalistů. Vítězkou se stala výtečná judistka Tereza Bodnárová, která si opět po roce podmanila tuto kategorii.
Mezi trenéry se prosadil na třetím místě dlouholetý trenér hokejového potěru Michal Šimůnek. Druhý skončil volejbalový trenér mladších žáků Jan Vobejda, se kterými získal stříbro na loňském MČR. Nejvíce hlasů mezi trenéry získala Blanka Chrastinová, hlavní kouč družstva mládeže do 23 let Sokola Příbram, se kterým vybojovala páté místo na klubovém mistrovství střední Evropy v TeamGymu. Kategorii Nejlepší odchovanec / krajánek opanoval stejně jako loni úspěšný fotbalista Antonín Barák před jeho někdejším parťákem z FK Příbram a hráčem bundesligového Wolfsburgu Václavem Černým. Třetí místo mezi hvězdami bere velký talent českého tenisu z Dobříše Tomáš Krejčí.
Cena fanoušků / mediálního partnera akce pribram.cz se opět těšila značné pozornosti. I přes zkrácenou lhůtu pro hlasování zvládli fanoušci poslat téměř 40 tisíc hlasů, resp. bodů. Poněkud méně chvályhodný je i fakt, že podobně jako loni se někteří jedinci pokusili zmanipulovat pořadí prostřednictvím botů či skriptů. Takové jsme samozřejmě museli ze soutěže vyřadit. Nejvíce hlasů nakonec získal talentovaný příbramský sprinter Vojtěch Vocílka z SK Sporting.
Mezi dospělými sportovními kolektivy poprvé zvítězily několikanásobné extraligové šampionky z HC Příbram. Druhý skončil ženský tým flag fotbalu Příbram Bobcats a třetí místo si odnesl A-tým mužů VK TROX Příbram. Oceněn byl i handicapovaný sportovec Jan Tománek za své mimořádné úspěchy v triatlonu. Do Síně slávy vstoupil in memoriam Jiří Straka z JUDO Příbram, který byl oceněn za úspěšný rozvoj příbramského juda a výchovu několika zářivých talentů.
Mezi dospělými sportovními kolektivy poprvé …
foto: Štěpánka Poplšteinová / se souhlasem
Letošní ročník ankety ukázal několik zajímavých trendů. Do popředí se čím dál častěji dostávají i méně známé sporty a menší kluby. V mnohem větší míře byly také oceněny ženy či ženské oddíly, což jen potvrzuje celospolečenský trend a vzrůstající popularitu ženského sportu. Přes řadu nových jmen se ale také ukázala jistá setrvačnost hlasujících, kteří v řadě případů sáhli po stejných jménech jako v loňském ročníku. Velký dík patří organizátorům v čele s Janem Hadrabou a Městským kulturním centrem Příbram. Zapomenout nesmíme ani na přízeň a podporu politických představitelů města, stejně jako celé řady obchodních partnerů, bez jejichž pomoci by se událost takového formátu neobešla. Těšme se, jaké sportovní úspěchy přinese příbramským sportovcům další rok.
Letošní ročník ankety ukázal několik …
foto: Martin Zoubek / se souhlasem

Fotogalerie

Závěrečný galavečer ankety Sportovec roku ocenil známé tváře i nové sportovní talenty. Nejlepším sportovcem se stal Martin Macík () Závěrečný galavečer ankety Sportovec roku ocenil známé tváře i nové sportovní talenty. Nejlepším sportovcem se stal Martin Macík (1) Závěrečný galavečer ankety Sportovec roku ocenil známé tváře i nové sportovní talenty. Nejlepším sportovcem se stal Martin Macík (2) Závěrečný galavečer ankety Sportovec roku ocenil známé tváře i nové sportovní talenty. Nejlepším sportovcem se stal Martin Macík (3) Závěrečný galavečer ankety Sportovec roku ocenil známé tváře i nové sportovní talenty. Nejlepším sportovcem se stal Martin Macík (4) Závěrečný galavečer ankety Sportovec roku ocenil známé tváře i nové sportovní talenty. Nejlepším sportovcem se stal Martin Macík (5) Závěrečný galavečer ankety Sportovec roku ocenil známé tváře i nové sportovní talenty. Nejlepším sportovcem se stal Martin Macík (6) Závěrečný galavečer ankety Sportovec roku ocenil známé tváře i nové sportovní talenty. Nejlepším sportovcem se stal Martin Macík (7) Závěrečný galavečer ankety Sportovec roku ocenil známé tváře i nové sportovní talenty. Nejlepším sportovcem se stal Martin Macík (8) Závěrečný galavečer ankety Sportovec roku ocenil známé tváře i nové sportovní talenty. Nejlepším sportovcem se stal Martin Macík (9)

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Oldřich Kozák








Související


Další články

Většina potravin v dubnu meziměsíčně zdražila, nejvíce jablka Většina potravin v dubnu meziměsíčně zdražila, nejvíce jablka Oproti loňskému březnu si lidé museli připlatit zejména za bydlení, stravování a … Dům přírody Brd pořádá akci ke Dni Země Dům přírody Brd pořádá akci ke Dni Země Hry nebo kvíz o ceny budou pro návštěvníky bývalého loveckého zámečku Tři trubky … Výrobce stavebních strojů Doosan Bobcat EMEA loni utržil rekordních 1,1 mld eur Výrobce stavebních strojů Doosan Bobcat EMEA loni utržil rekordních 1,1 mld eur Závod Doosan Bobcat ve středočeské Dobříši vyrobil loni více než 25.000 strojů. … Sedm jednotek hasičů likviduje na Příbramsku požár lesa Sedm jednotek hasičů likviduje na Příbramsku požár lesa Požár vznikl v blízkosti Vesteckého mostu u obce Obory. Festival květin v OBI již odstartoval, akce bude trvat až do neděle Festival květin v OBI již odstartoval, akce bude trvat až do neděle V OBI poradí při výběru květin, se substrátem zdarma je i osadí do přinesených nebo … Komerční sdělení Středočeský kraj vybral firmu, která vyvine systém pro správu krajských silnic Středočeský kraj vybral firmu, která vyvine systém pro správu krajských silnic Webový portál bude sloužit silničářům i veřejnosti. Stát bude téměř 60 milionů … O víkendu ožije železniční trať mezi Březnicí a Rožmitálem pod Třemšínem O víkendu ožije železniční trať mezi Březnicí a Rožmitálem pod Třemšínem Provoz víkendového vlakového spojení potrvá od 27. dubna do 29. září. V Březnici bude … Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne znovu zdražila Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne znovu zdražila Na Příbramsku natankují řidiči litr benzinu v průměru za 40,47 Kč, naftu pak za 39,19 … Prvomájový pochod na Vysokou lemují hudební zastavení, pro návštěvníky se otevře vila Rusalka Prvomájový pochod na Vysokou lemují hudební zastavení, pro návštěvníky se otevře vila Rusalka Ve středu 1. května se na třináctikilometrovou trať do Dvořákova památníku vydáte z …
U středočeských silnic přibudou desítky meteostanic za 88 mil.Kč U středočeských silnic přibudou desítky meteostanic za 88 mil.Kč Zařízení cestářům poskytují cenná data a umožňují jim vyjíždět na silnice dříve, než …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies