Reklama u nás je vidět.

Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině.

12. března 2018   (05:58)
Dalších 39 fotografií v galeriiZ březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině.

Kulturní gang Březnice, po loňském úspěšném pojídání hmyzu, připravil na uplynulý víkend další akci plnou exotických pokrmů. Ochutnávalo se i nejsmradlavější ovoce na světě – durian.


Večer s ochutnávkou exotické kuchyně, který zorganizoval Kulturní gang Březnice, neměl chybu. Sál obsazený do posledního místečka napjatě vyslechl přednášku o netradičních kulturních a kulinářských zvyklostech z celého světa. Zcestovalý kuchař Milan Václavík seznámil přítomné velmi poutavou formou s opravdovými pikantnostmi a své slovo doprovodil o nic méně zajímavou fotoprezentací.

Informace o neskonalé posvátnosti krávy v Indii, zahrnující i její exkrementy, které lze použít například jako pomádu na vlasy. Stejně jako recept na polévku z ptačích hnízd. Vietnamská story o pojídání psů – ovšemže ne těch vlastních – když přijde chuť, je třeba vlastního vyměnit se sousedem. To vše a mnoho dalšího o sběru a pěstování nejvzácnějších druhů koření, kávy, či vaření z dalších zvířátek, které u nás nepovažujeme za „jedlá“, zaujalo nejen dospělé, ale i všechny nezletilce v sále.

Po zajímavém povídání se pustil Milan Václavík do rozbalování dosud pečlivě zabaleného durianu – nejsmradlavějšího ovoce na světě, které popsal předem tak dramaticky, že ochutnali jen opravdu stateční. Ke smrdící lžičce s durianem dostal každý naloženo nějaké to žabí stehýnko a pár šneků na bylinkovém másle. Ohlas byl veliký, všichni si pochvalovali, někteří by maličko žabku dosolili. Žádná pohroma se nekonala, neznámé chutě byly spíše příjemně překvapivé – vyjma durianu.

Večer s ochutnávkou exotické kuchyně, …
Přes exotické pokrmy se ochutnávači přehoupli do exotických zemí. V cestopisném vyprávění pokračoval David Švejnoha a zatoulal se k příslušníkům původních kmenů Barmy. Opět úžasně zajímavé povídání, po němž však kulinářská show teprve vygradovala.

Následovala příprava několika sklípkanů a štírů. Byla spíše pro otrlejší povahy, neboť sklípkani byli usmrceni vhozením do vroucí vody a po vyjmutí bylo nutné jejich chlupatá tělíčka opálit letlampou. Před podáváním jim bylo ještě třeba odstranit zoubky, aby se případně nezasekli někomu v krku. Štíři se naopak rovnou škvířili v oleji a odstraněn jim byl jen bodák z ocásku.

Přes exotické pokrmy se ochutnávači přehoupli …
Tyhle dobroty už neochutnával úplně každý, bylo třeba si je připlatit. Sklípkan vyšel fajnšmekry na více než 600, štír na 300,- Kč za kus. Nelze však hovořit o kusu masa, toho se na něm nalézalo tak maximálně na párátko.

Tomáš Prokop a Lukáš Novotný (alias Bagr) si jako jediní objednali obě nejdražší dobroty již předem. Svorně se o ně dělili a miniaturní živočichy půlili vlastní rybičkou.
Rozhodně chuťově zvítězil sklípkan. Prdelka chutná jako paštika a nožičky jako opečená slanina. Štír by byl možná výborný, kdyby tam bylo dost masa, aby se nechalo pořádně ochutnat,“ smáli se oba kluci, kteří poctivě olízli i prsty od štířích vnitřností, které byly nechutně hořké.
 

Tyhle dobroty už neochutnával úplně každý, …

Fotogalerie

Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. () Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (1) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (2) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (3) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (4) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (5) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (6) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (7) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (8) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (9) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (10) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (11) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (12) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (13) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (14) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (15) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (16) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (17) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (18) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (19) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (20) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (21) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (22) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (23) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (24) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (25) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (26) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (27) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (28) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (29) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (30) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (31) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (32) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (33) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (34) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (35) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (36) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (37) Z březnického „kulturáku“ se od soboty line mrtvolný puch. Jedli se tu sklípkani a štíři, ti však voněli po smažené slanině. (38)
Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.


zdroj: pribram.cz

autor: jk







Další články

Nová pára v příbramském Aquaparku šlape jako hodinky Nová pára v příbramském Aquaparku šlape jako hodinky Parní kabina se v minulém týdnu dočkala nového generátoru páry. Během týdenního zkušebního provozu se neobjevil žádný problém, pára je v provozu každý den dle provozní doby 18. června 2018   (18:22) Zasedání zastupitelstva aktuálně on-line Zasedání zastupitelstva aktuálně on-line Sledujte s námi od 16:00 hodin živý přenos z jednání zastupitelů. On-line přenos bude pouze po dobu jednání zastupitelstva 18. června 2018   (15:30) Pro příbramské řidiče i přespolní se otevírá nové parkoviště u Březohorského hřbitova Pro příbramské řidiče i přespolní se otevírá nové parkoviště u Březohorského hřbitova První ze tří nově budovaných parkovišť se do zkušebního provozu otevírá v prostoru u Březohorského hřbitova. Řidičům nabídne 86 míst pro osobní automobily, součástí plochy je i nové veřejné osvětlení 18. června 2018   (13:30) Už jste zvolili kam investovat milion korun? Už jste zvolili kam investovat milion korun? Hlasování pro projekty vytvořené občany Příbrami, je ve vašich rukách. Představujeme prvních sedm z 31 návrhů. 18. června 2018   (11:25) Opilý cyklista havaroval, zachránila ho přilba Opilý cyklista havaroval, zachránila ho přilba V sobotu večer se cyklista podíval nejen na dno sklenky, ale také si zblízka prohlédl kovové zábrany na silnici. Další na bicyklu byl vážně zraněn po střetu se srncem 18. června 2018   (09:31) Fotbalová liga mění svůj herní formát. Nabídne o 41 utkání více Fotbalová liga mění svůj herní formát. Nabídne o 41 utkání více Uplynulá sezóna 2017/18 byla poslední, která se hrála tradičním systémem na třicet zápasů. Česká nejvyšší fotbalová soutěž letos završila dvacet pět let své existence a vůbec poprvé ve své historii mění svůj herní formát. 18. června 2018   (08:05) Náměstí T. G. Masaryka se zaplnilo i v neděli. Příbramský Big Band zahájil kulturní léto Náměstí T. G. Masaryka se zaplnilo i v neděli. Příbramský Big Band zahájil kulturní léto Vzrušenou sobotní atmosféru půlmaratonu vystřídalo poklidné nedělní posezení s Příbramským Big Bandem 18. června 2018   (06:16) Velkého atletického svátku – republikového finále Poháru rozhlasu – se zúčastnili nejlepší z nejlepších. Mezi nimi i mladší žačky ze Základní školy Školní Velkého atletického svátku – republikového finále Poháru rozhlasu – se zúčastnili nejlepší z nejlepších. Mezi nimi i mladší žačky ze Základní školy Školní Nakonec se příbramské atletky v Olomouci umístily na šesté příčce velkého republikového finále 17. června 2018   (18:57) 1/2maraton byl odstartován, aniž starostova bambitka vystřelila 1/2maraton byl odstartován, aniž starostova bambitka vystřelila Běžecký závod ulicemi města ovládl David Gerych. Proplul trasou za hodinu, čtrnáct minut a třicet sekund 17. června 2018   (16:25) FOTOGALERIE V okolí Dobříše se běžel a plaval první český swimrun V okolí Dobříše se běžel a plaval první český swimrun Barová sázka čtyř Švédů se proměnila v závod. Dvoučlenné týmy překonaly sedm rybníků. 17. června 2018   (13:46)



Kodex redakce Reklama Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Žižkova 708
261 01 Příbram II

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.
2014 - 2018 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz