29. 4. svátek má Robert
PB | Realitní

Představení nominovaných sportovců v kategorii Nejlepší sportovní kolektiv – mládež do 23 let

13. března 2024   (10:49)
Představení nominovaných sportovců v kategorii Nejlepší sportovní kolektiv – mládež do 23 let
foto: BIOS fit / se souhlasem

Do ankety Sportovec roku Příbramska za rok 2023 bylo nakonec nominováno 25 sportovců, 8 trenérů a 17 družstev. Dnes vás seznámíme s konkrétními úspěchy, kterých v uplynulém roce dosáhli nominovaní v kategorii Nejlepší sportovní kolektiv – mládež do 23 let.


V kategorii Nejlepší sportovní kolektiv – mládež do 23 let soutěží dvanáct týmů:

Příbram Bobcats flag fotbal U15 – flag fotbal je na celosvětovém vzestupu, o čemž svědčí i nedávné zařazení tohoto stále relativně mladého sportu na olympijské hry v Los Angeles v roce 2028. Významné postavení na mapě českého flag fotbalu mají i příbramští Bobcats, kteří pravidelně vychovávají talenty do mládežnických reprezentací. Smíšený tým U15 v uplynulé sezoně nejprve suverénně opanoval základní část nejvyšší celorepublikové soutěže s bilancí 47 výher: 1 porážka. Úspěšnou sezonu zakončil bronzem na závěrečném MČR v Ostravě. Hned 6 hráčů z týmu se dostalo do reprezentačního výběru, se kterým získali stříbro z Mistrovství Evropy.
V kategorii Nejlepší sportovní kolektiv – …
foto: Pribram Bobcats U15

Academia Latina Příbram – taneční škola Academia Latina se zaměřuje na výuku společenského tance dětí a mládeže. Mladý taneční pár Dominik Novák a Alice Mašková získal v roce 2023 bronzové medaile na MČR v latinsko-amerických tancích v kategorii do 18 let. Výborně si vedli i v mezinárodní konkurenci, kde se na soutěžích světové federace umístili vždy v TOP 6.
Academia Latina Příbram – taneční škola …
foto: Academia Latina Příbram
Plavecký klub Příbram (chlapci) – a pak, že je plavání individuální sport. Ačkoliv se ani jednomu ze čtyř nominovaných chlapců (Jiří Berka, Václav Kolka, Filip Kareš a Vojtěch Berka) nepodařilo na zimním MČR staršího žactva (ročník 2009 a mladší) v Prostějově získat pódiové umístění v žádném z individuálních startů, ve štafetách na 4x50m se dokázali skvěle semknout a týmovým výkonem vylovili z krátkého bazénu dvě stříbra. Jedno ve štafetě na 4x50m polohový způsob, druhé na 4x50m volný způsob.
Plavecký klub Příbram (chlapci) – a pak, že je …
foto: PK Příbram
Plavecký klub Příbram (mix) – v konkurenci největších plaveckých klubů z celé republiky se na zimním republikovém šampionátů 14letých v Prostějově zaskvěla i smíšená žákovská štafeta PK Příbram, která ve složení Markéta Hrašková, Jiří Berka, Barbora Šindelářová a Jiří Berka vybojovala nejprve bronz na 4x50m polohově a na závěr šampionátu dokonce zlato na 4x50m volný způsob.
Plavecký klub Příbram (mix) – v konkurenci …
foto: PK Příbram

VK TROX Příbram U22 – příbramský mládežnický volejbal je dlouhodobě zvyklý na účast svých týmů v nejvyšších soutěžích jednotlivých věkových kategoriích. Medaile v konkurenci největších klubů z Prahy, Brna, Ostravy či Českých Budějovic je však vždy nadplán. V loňské sezoně 2022/2023 se nadmíru dařilo družstvu U22, které nejprve s 86 body opanovalo dlouhodobou část juniorské extraligy. Na finálovém turnaji pro osm nejlepších byli junioři po úvodní prohře kousek od vyřazení již ve skupině. Po zlepšeném výkonu však dokázali postoupit a následně si poradili v semifinále i s Libercem. Teprve ve finále zastavil jejich jízdu našlapaný tým Českých Budějovic. Druhé místo z MČR je i tak skvělým úspěchem.
VK TROX Příbram U22 – příbramský mládežnický …
foto: VK TROX Příbram U22
OFS Příbram WU14 – Okresní fotbalový svaz Příbram (OFS) organizuje okresní soutěže pro 147 družstev a 50 fotbalových klubů. Patří mezi ně i meziokresní soutěže v chlapeckých kategoriích U10, U11, U12 a U17. OFS Příbram má také dívčí družstva WU11 a WU14. Loni se nadmíru dařilo zejména kategorii starších žákyň WU14, které zvítězily na finálovém turnaji okresních reprezentací Středočeského kraje, hraném v areálu Spartaku. O dívčí fotbal je na Příbramsku velký zájem. Děvčata se rekrutují z mateřských klubů v Příbrami, Dobříši, Sedlčanech, ale i z menších obcí jako Jesenice, Pičín, Nový Knín aj.
OFS Příbram WU14 – Okresní fotbalový svaz …
foto: OFS Příbram WU14
FAMK Superliga malý fotbal U23 – Výběr hráčů malé kopané zaznamenal v roce 2023 největší úspěch v historii příbramského malého fotbalu. V rámci celostátní superligy organizované Asociací malého fotbalu obsadil příbramský Partyzan 2. místo, když ve finále podlehl Mostu až v penaltovém rozstřelu. Základní část superligy je rozdělena na skupinu západ (Čechy) a skupinu východ (Morava, Slezsko). Základní část Příbram vyhrála, s 20 body postoupila z 1. místa do čtvrtfinále, kde ji čekal Baník Ostrava a poté v semifinále Jihlava. V letošní sezoně je Příbram aktuálně opět na 1. místě základní části superligy a tým je tak odhodlaný loňskou prohru ve finále napravit a přivézt do Příbrami první historické zlato v malém fotbale. Obrovský úspěch pro příbramský malý fotbal byla také účast Jiřího Junka a Ondřeje Berana na Mistrovství světa ve Spojených arabských emirátech, kde český národní výběr došel až do čtvrtfinále.
FAMK Superliga malý fotbal U23 – Výběr hráčů …
foto: Partyzan Příbram
TeamGym Sokol Příbram – družstvo Senior mix Sokol Příbram se v listopadu loňského roku zúčastnilo premiérového ročníku klubového mistrovství střední Evropy v TeamGymu, které se konalo v italském letovisku Lignano Sabbiadoro. Mistrovství se zúčastnilo 46 týmů z 12 zemí Evropy. Příbramský tým se na tento závod kvalifikoval z květnového MČR a obsadil krásnou pátou příčku z celkových devíti účastníků. Gratulace míří těmto závodníkům: Eliška Koldová, Tereza Klasnová, Lucie Chrastinová, Barbora Hošková, Tomáš Pouček, Kryštof Vaner, Štěpán Huml, Jan Kubát, Jonáš Janík a z Plzně hostující Karolína Nádvorníková. TeamGym patří k nejpopulárnějším odvětvím gymnastiky. Jde o soutěž týmů, která kromě sportovní gymnastiky zahrnuje také akrobatické prvky.
TeamGym Sokol Příbram – družstvo Senior mix …
foto: TJ Sokol Příbram
Gymnastika Dobříš, starší žákyně – družstvo starších žákyň (ročník 2008-2010) ve složení Karolína Plasová, Sabina Mandová, Barbora Hrdličková a Kateřina Tománková, získalo v loňském roce 2. místo v krajském přeboru družstev ve sportovní gymnastice. 2 děvčata, Barbora Hrdličková a Kateřina Tománková, si zároveň vybojovala za Středočeský kraj nominaci na republikové finále. Nakonec odcestovala pouze Hrdličková, která si vedla skvěle a v konkurenci 33 závodnic z celé republiky skončila na 4. místě. Čtyřčlenné družstvo Středočeského kraje, jehož byla Hrdličková členkou, zvítězilo na republikovém finále v Doubí.
Gymnastika Dobříš, starší žákyně – družstvo …
foto: Sportovní Gymnastika Dobříš
SK Oxygen Příbram, junior step – o příbramském sportovním klubu Oxygen je známo, že je to taková továrna na medaile. Svou vysokou výkonnost potvrdily jednotlivé týmy i v roce 2023. Juniorky, ročník 2008-2009, získaly sadu tří stříbrných medailí. Úspěšná cesta začala druhým místem na červnovém mistrovství Evropy v Praze. Následovalo 2. místo na mistrovství ČR v Kladně a do třetice 2. místo na mistrovství světa v belgickém Gentu.
SK Oxygen Příbram, junior step – o příbramském …
foto: SK Oxygen Příbram
SK Oxygen Příbram, kadet step – kadetky si vedly hodně podobně jako jejich starší kolegyně. Pod vedením Daniely Kvídové a Lucie Starkové získaly nejprve 2. místo na mistrovství Evropy v Praze. Na MČR v Kladně braly bronz, který následně ještě upgradovaly stříbrem z mistrovství světa v Gentu v kategorii fitness step.
SK Oxygen Příbram, kadet step – kadetky si …
foto: SK Oxygen Příbram
BIOS fit – poslední květnový víkend roku 2023 získal juniorský tým 1. místo na MČR v gymnastickém aerobiku II. výkonnostní třídy, v kategorii pohybových skladeb SHOW. Potvrdil tím svou pozici z předchozích postupových závodů, na kterých bral také vždy 1. místo. V konkurenci 30 klubů získal tým BIOS fit i tu nejcennější trofej v podobě putovního poháru za nejlepší tým celé sezony.
BIOS fit – poslední květnový víkend roku 2023 …
foto: BIOS fit

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Oldřich Kozák








Související


Další články

Čarodějnice se slétnou na Novák i k huti Barbora, zapálení hranice se letos nekoná Čarodějnice se slétnou na Novák i k huti Barbora, zapálení hranice se letos nekoná S platností od 30. dubna vydal Středočeský kraj vzhledem k riziku vzniku požárů zákaz … Ve Středočeském kraji přibylo minulý týden 192 případů černého kašle Ve Středočeském kraji přibylo minulý týden 192 případů černého kašle Od začátku letošního roku mají středočeští krajští hygienici hlášeno 1508 případů … Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, ani na zahradách u lesa Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, ani na zahradách u lesa Nařízení se týká rozdělávání nebo udržování otevřeného ohně i dalších rizikových … AKTUALIZOVÁNO Oslavte 140 let Sboru dobrovolných hasičů z Dalekých Dušníků Oslavte 140 let Sboru dobrovolných hasičů z Dalekých Dušníků Dobrovolní hasiči mají v Česku velkou tradici a výjimkou není ani obec Daleké Dušníky. … Počasí s letními teplotami zůstane do čtvrtka, pak se mírně ochladí Počasí s letními teplotami zůstane do čtvrtka, pak se mírně ochladí Od čtvrtka přijdou přeháňky, pak i bouřky. Středisko družicových spojů u Sedlce-Prčice je zajímavostí pro turisty Středisko družicových spojů u Sedlce-Prčice je zajímavostí pro turisty Od zprovoznění prvního střediska družicových spojů v Československu u Sedlce-Prčice na … Příčinou největší české důlní katastrofy byla neopatrnost, zemřelo 319 horníků Příčinou největší české důlní katastrofy byla neopatrnost, zemřelo 319 horníků Během záchranné akce byly k vidění drsné výjevy. Výtahové šachty přijížděly často … Vrchní sestra: V příbramské nemocnici provedeme přes 4600 operací ročně Vrchní sestra: V příbramské nemocnici provedeme přes 4600 operací ročně Příbramská nemocnice má k dispozici celkem 6 centrálních operačních sálů. ROZHOVOR Aktivita klíšťat je opět na vysokém stupni Aktivita klíšťat je opět na vysokém stupni Nejzávažnější nemoci, které klíšťata přenáší, jsou klíšťová encefalitida a lymská …
Meteorologové: Počasí dnes opět ovlivní saharský prach, může snížit očekávané teploty Meteorologové: Počasí dnes opět ovlivní saharský prach, může snížit očekávané teploty Saharský prach se do ČR letos dostal již několikrát, o velikonočním víkendu kvůli němu …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies