19. 4. svátek má Rostislav
PB | Realitní




Pozvání do chatu přijal 1. místostarosta Ing. Martin Buršík, MBA

CHAT S OSOBNOSTÍ
11. prosince 2018   (14:00)
Pozvání do chatu přijal 1. místostarosta Ing. Martin Buršík, MBA

1. místostarosta města Příbram je k dispozici v chatu právě nyní a můžete mu klást své otázky



Tentokrát pozvání do našeho prosincového chatu přijal nově zvolený 1. místostarosta Ing. Martin Buršík, MBA. Jeho působení na radnici je v tuto chvíli velmi krátké a my přinášíme přehled toho, čím se Ing. Martin Buršík na městě zabývá. Ve své gesci má Odbor ekonomický, Odbor řízení projektů a dotací, Odbor investic a rozvoje města, Odbor správy majetku a Sportovní zařízení města.

Rozhodl se svou energii a čas věnovat městu Příbram. Vidí zde příležitosti, jak pomoci občanům v oblasti získání vlastního bydlení. Rád by také ze své pozice výrazně ovlivnil příchod nových společností do města Příbram a nejbližšího okolí. Díky svým zkušenostem bude schopen odborně posoudit a zvážit finanční možnosti města, což bude zásadním kritériem pro realizaci nových projektů jako je rekonstrukce akvaparku, kultuního domu a výstavba a opravy silnic a parkovacích míst po celém městě.
Ing. Martin Buršík, MBA studoval na Cranfield University – School of Management ve velké Británii, kde získal titul MBA. Po studiích ekonomiky a managementu v ČR i zahraničí žil v Americe, Velké Británii, Irsku i na Slovensku. Pracoval na pozicích krizového managementu, řídil finance velkých firem. V posledních pěti letech se aktivně věnuje investičnímu a majetkovému poradenství. V Příbrami zakotvil díky manželce před šesti lety. Je náruživým sportovcem, hraje basketbal a miluje jízdu na horském kole.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: top



Osobnost odpovídala na dotazy (on-line).

Dobrý den. Jak pokračuje jednání o vystěhování Bekru ze zimáku? Děkuji za odpověď, Jana
03. 12. 2018 (08:07:30)   

Dobrý den, 5.12. vyhrálo SZM a potažmo město Příbram vyklízecí žalobu a pokud se protistrana neodvolá, pak by mělo být do konce ledna vyklizeno. Na rovinu si ale myslím, že tento spor bohužel může pokračovat, protože každý měsíc nevyklizení znamená pro BEKR nízký nájem, který už několik měsíců samozřejmě neplatí.

Dobry den bude se snižovat dan z nemovitostí?!Je to strašně drahý,dřív to bylo lepší!!!!!!!!
03. 12. 2018 (08:12:22)   

Dobrý den, díky za dotaz, daň z nemovitostí se zvýšila po dlouhých letech v minulém volebním odbobí, Příbram má tuto sazbu stále pod celostátním průměrem. Daň bych osobně nesnižoval.

Budete pokračovat v revitalizaci Nováku?
03. 12. 2018 (08:17:57)   

Ano, Novák je velké téma, za poslední roky se tam udělal opravdový kus práce a je pořád několik velkých ploch, které potřebují opravit. V příštím roce se dokončí minigolf, zázemí pro provoz restaurace, zpevníme břeh u přítoku potoka a mostky mezi Novákem a potokem v rámci areálu.

Dobré ráno pane místostarosto. Jaké investiční akce nás čekají v příštím roce? Bude se nějak řešit parkování v Čechovské ulici? Radek
03. 12. 2018 (09:31:47)   

Dobrý den Radku, ulice Čechovská nebo konkrétně parkoviště naproti poliklinice Ravak je kompletně nové, tam tedy došlo po 30 letech k investici, o které se předtím jen mluvilo. Ulice Čechovská se ale klikatí mezi křižáky směrem od polikliniky nahoru a tam se neuvažuje kromě kompletní revitalizace okolo obchodního centra Cíl s vybudováním dalšího parkoviště. Parkování je pro město Příbram jedna z velkých priorit, budeme proto pokračovat i v dalších částech města s budováním a opravami parkovišť.

Pokud jde o Vaši otázku ohledně investic obecně, tak prioritami jsou rekonstrukce akvaparku a kulturního domu, kde to je běh na delší trať, a pak dovybudování kapacit domova pro seniory, opravy silnic a opravy a budování parkovacích míst.

Na plavečáku ukazuje teplota vzduchu 30 stupňů, ale nevěřím tomu. Taková zima jako o víkendu tam ještě nikdy nebyla. Neslo by s tím něco udělat? Je to o chřipku, hlavně pro děti!!!
03. 12. 2018 (10:16:44)   

Akvapark byl zprovozněn v 70. letech, celý plášť a střecha nejsou zateplené. Proto při snížení venkovní teploty dochází k ochlazení vzduchu uvnitř, přestože máme provozně nastaveno maximální dohřívání vzduchu. Není tedy technicky možné vzduch uvnitř bazénu více zahřívat.

Osobně jsem tam byl také s mými dětmi před dvěma týdny a musím Vám dát za pravdu, že zážitek z Příbramského akvaparku je bohužel tristní.

Dobry den, jak je těžké nastoupit na pozici po paní Ženíškové? Laťku nastavila dost vysoko, myslíte si, že udržíte stejné tempo?
03. 12. 2018 (15:13:45)   

Dobrý den, díky za dotaz, paní Ženíškové a její práce si vážím, udělala velký kus práce pro město ať už jde o vybudování skateparku, inline dráhy, posílení sociálních služeb, laťku v tomto směru nastavila opravdu vysoko. V mé gesci jsou mnohem více finančně a investičně zaměřené odbory, z větší části tedy přebírám práci po panu radním Ing. Dvořákovi. Tempo mám své, styl práce také, jsem člověk silně zaměřený na výsledky. Myslím, že celý můj profesní život je zaměřený na určení správných priorit, správně provedenou realizaci těchto priorit a hmatatelné výsledky. Energii vložím tedy také do určení správných priorit města a jasné vize pro dalších deset dvacet let.

Jedním z hlavních cílů každé obce by měl být rostoucí počet obyvatel, to v mnoha městech v ČR a bohužel i v Příbrami dlouhodobě není realitou. To vidím jako hlavní cíl. A s tím souvisí přilákání dalších investorů z komerční sféry a budování nových zasíťovaných pozemků v majetku města, které by měly sloužit ke zlepšování bydlení občanů. Tam má Příbram stále dost kapacit ke zlepšení.

Bude otevřený Junáč na Silvestra ? Prý tam má být nějaká velká akce,je to tak ???
03. 12. 2018 (15:14:53)   

Dobrý den, Junior klub nebude otevřený na Silvestra. Bohužel vysoutěžený dodavatel této rekonstrukce nebyl schopen ve stavbě pokračovat, proto město Příbram ukončilo s tímto dodavatelem spolupráci a rekonstrukci dokončí jiný dodavatel. V každém případě to znamená zrychlení dokončení této rekonstrukce. Nový termín dokončení v tuto chvíli není možné určit, protože teprve dojde k vysoutěžení nového dodavatele.

Dobrý večer, můžete mi odpovědět na otázky: Kolik zaměstnává odbor investic zaměstnanců? Kolik bylo (v penězích) proinvestováno na projektech v letech 2014 - 2018 a v roce 2010 - 2014? Jaké jsou mzdové náklady na zaměstnance celkem, obě období?
03. 12. 2018 (21:06:50)   

Dobrý den, složení odboru investic, pokud si dobře vzpomenu na naši dnešní ranní poradu, má 16 zaměstnanců a stará se o stovky milionů korun v projektech na opravy a investice na další tři čtyři roky. Několik činností se překrývá s dalšími odbory a externími dodavateli služeb, jako například 1.SčV. Opravy a investice mají ve své gesci ještě další tři odbory (odbor silničního hospodářství, odbor majetku a městská realitka). Přehled o proinvestovaných částkách v tuto chvíli nemám k dispozici, požádal jsem o analýzu včetně dat, na která se ptáte, z důvodu finišování rozpočtu na příští rok, má tato analýza až druhou prioritu právě po rozpočtu. Mzdové náklady včetně odvodů tvoří dlouhodobě přibližně 1/3 ročního rozpočtu města, na přiští rok tedy okolo 250 milionů korun.

Nešlo by něco udělat s výjezdem od Kauflandu? Třeba semafory? Je to tam špatný a to budou Vánoce!!!!!!!!!!!!!!!!!!
04. 12. 2018 (05:45:27)   

Dobrý den, u Kauflandu je špatná situace nejen před svátky, občas tam také nakupuji a vyjíždím doleva. Nikdy jsem tam ovšem nečekal více než jeden semaforový cyklus křižovatky nad Kauflandem, možná jde o zvyk. Předám nicméně tento Váš podnět odboru silnic, zda by v rámci oprav v roce 2019 nebo 2020 nemohla být výjezdnost z Kauflandu zlepšena.  

Dobrý den. Kdy měl být postaven minigolf? Jaké sankce dostane dodávající firma?
06. 12. 2018 (07:34:33)   

Dobrý den, minigolf měl být původně postaven v termínu do 19/10/2018, ale částečně měly být některé práce dodány v rámci sportovních zařízení města. Bohužel ani původní dodavatel ani sportovní zařízení města nebyly schopné tento termín dodržet, byl proto vysoutěžen nový dodavatel, který by měl do jara příštího roku vše dokončit. Sankce pro původního dodavatele budou v desítkách tisíc korun, ale jejich přesná výše bude záviset na míře oprav, které bude nutné udělat pro kompletní dokončení stavby.

Proč začal ohňostroj na Nováku dřív? Nestačila jsem s dětmi dojít včas!
07. 12. 2018 (19:50:28)   

Dobrý den, dostal jsem několik stížností v tomto znění, velmi nás mrzí, že někdo ohňostroj nestihl. Důvodem byl rychleji plynoucí program, ohňostroj začal dříve přesně o 11 minut a to z důvodu hromadných stížností od lidí, kteří se už na Nováku pohybovali a očekávali ohňostroj ihned po skončení programu, který ohňostroji předcházel.

Dobrý den pane 1. místostarosto, rád bych se zeptal na následující otázky. 1. Jaký je Váš osobní názor na MHD v Příbrami zdarma? 2. Máte z pozice místostarosty nějaké poradce? 3. Jaký je Váš názor na práci městského architekta? Myslíte si, že je pro tuto pozici vhodnou osobou? 4. V úvodu je uvedeno, že máte rád jízdu na horském kole. Vzhledem k tomu, že jízda na kole je také mým koníčkem, rád bych se zeptal, zda-li neuvažujete o vybudování nějakých cyklotras ve městě? Moc jich tu není. 5. Jaký máte názor na zákaz hazardu na území města Příbram? Jste pro/proti zrušení? Děkuji za zodpovězení mých otázek.
09. 12. 2018 (12:28:02)   

MHD zdarma je možné, ale zkušenosti z jiných měst jsou negativní. Navíc bychom přišli přibližně o 15 milionů korun v příjmech města. Jízdné v Příbrami je nízké, je těsně pod průměrem ČR. Jsem proti MHD zdarma.

Osobní poradce nemám a mít nebudu. Na druhou stranu dlouhodobě město spolupracuje s poradci jako jsou například právníci - odborníci na určitou právní problematiku. Osobně považuji za své poradce všechny zaměstnance městského úřadu, osobně jsem velmi potěšen obecně jejich zkušenostmi a chutí do práce.

Městský architekt pan Ing. arch. Malý dělá svou práci, uvažuje nad Příbramí jako nad urbanistickým celkem, který má své historické problémy, lokality s nutností revitalizace. Velmi často spolu komunikujeme, diskuze je věcná a jeho pohled pomáhá vedení města určovat směr, kterým se má Příbram z pohledu architektury ubírat. Osobně jsem nezaznamenal důvod nepovažovat ho za erudovaného ve svém oboru, i když názory na konkrétní projekty můžeme mít různé.

Cyklotrasy jsou velkým tématem obyvatel Příbrami a z participativního rozpočtu vznikne na podnět obyvatel studie cyklotras v Příbrami, kterou bychom se rádi nechali inspirovat pro další výstavbu cyklostezek.

Jsem odpůrce hazardu, ale kompletní prohibice by mohla být kontraproduktivní. Zatím se nechávám vypracovat analýzu z pohledu sociálních rizik a ekonomických dopadů.

Vážený pane inženýre, můžete mi prosím říci, byl jste kandidátem ANO na post "ekonoma města" již před konáním komunálních voleb? Pokud ano, proč jste byl na kandidátce tak vzadu a nebyl jste v první pětce. Děkuji.
09. 12. 2018 (12:46:06)   

Dobrý den, nebyl jsem kandidátem na ekonoma města, okolo pozice můžu říct jen to, že jsme už před volbami uvažovali, že získáme okolo 10-12 zastupitelů, číslo 9 pro mě nebylo určující. Pozici místostarosty jsem vzal jen na apel pana starosty, rozhodně jsem se do toho nehrnul, tato pozice znamená pro poctivé lidi jen příkoří a žádné plusy. Nepoctiví v tom vidí příležitost pro osobní prospěch peněžní nebo kariérový. Já osobně budu rád, když se Příbram zase o kousek zlepší, když se bude lidem žít lépe v lepším městě.

Dobrý den,je na čase zakázat třeskavou pyrotechniku,a reguleci prodeje detem ze strany Vietnamcu.Prosim jak dlouho nam obcanum budou výrostci házet dělbuchy pod nohy?mgr.Travnik
11. 12. 2018 (14:04:44)   

Dobrý den pane magistře, toto je impulz pro policii, prosím, jednejte. 

Dobrý den, v Příbrami se hodně mění, k lepšímu, ale i k horšímu, zlepšuje se parkování na okrajích, zhoršené je ve středu města. Počítá se s nějakou změnou v okolí 6.ZŠ? Ulice Bratří Čapků je přeplněná, k ní navazující ulice rovněž, je nějaká možnost zřízení dalšího parkoviště v této lokalitě, například v přilehlých dvorech? Děkuji za odpověď. ing. Stach
11. 12. 2018 (14:27:59)   

Dobrý den, parkování ve dvorech je prioritou v příštích dvou letech, bude se tedy dobudovávat a zkapacitňovat v celé Příbrami. V ulici Bratří Čapků se neuvažuje o předělání poměrně nové pravé strany od silnice na parkovací místa. Právě zkapacitnění parkování ve dvorech by mělo pomoci.

Dobrý den, co říkáte na rozkopaný vjezd + chodníky u nového parkoviště u nemocnice + díky tomu rozježděný trávník na kruhovém objezdu? Nová věc se hned kope = nikdy už nebude tak pěkná, jako dřív..propad cest apod. O nutnosti postavení parkovacího automatu se snad věděl už dříve. Nejde něco plánovat trochu s vizí dopředu?
12. 12. 2018 (11:17:48)   

Dobrý den, díky za dotaz, původně mělo být parkoviště bez závory a nezpoplatněno, ale z důvodu regulace je nyní nutné dovybudovat závoru a tím i přívodové kabely elektřiny v zemi. Vše by mělo být opraveno tak, aby se asfalt nepropadal.

V on-line chatu je připraveno 16 otázek.







Další články

Některé projekty ve Středočeském kraji podpořené EU zásadně zdržely komplikace Některé projekty ve Středočeském kraji podpořené EU zásadně zdržely komplikace Mezi významné projekty podpořené Evropskou unií patří například areál s barokním … Policisté budou dnes na tisícovce míst v Česku měřit rychlost Policisté budou dnes na tisícovce míst v Česku měřit rychlost Akce má zvýšit povědomí o důležitosti dodržování rychlostních limitů a přispět k větší … Portál pribram.cz spouští komunikační skupinu pro aktuální události Portál pribram.cz spouští komunikační skupinu pro aktuální události Čtenářům, kteří projeví zájem stát se členy, budou chodit zprávy na mobilní telefon. … Komerční sdělení Řidič citroënu se podruhé narodil: Po nárazu do stromu vyvázl s lehkým zraněním Řidič citroënu se podruhé narodil: Po nárazu do stromu vyvázl s lehkým zraněním Nehoda se stala ve 14:00. Při čtvrtém ročníku putuje ocenění do oblasti zdravotnictví Při čtvrtém ročníku putuje ocenění do oblasti zdravotnictví Již počtvrté se v Příbrami bude předávat Cena města Příbrami. Porota vybírala z … Přijdou další mrazivé noci, varuje ČHMÚ Přijdou další mrazivé noci, varuje ČHMÚ Sněžení do Česka přinese tlaková níže postupující v pátek a v sobotu přes Německo a … Obce u Prahy trápí velký počet nepřihlášených lidí, přicházejí tak o peníze Obce u Prahy trápí velký počet nepřihlášených lidí, přicházejí tak o peníze V Dobříši má trvalý pobyt 8600 obyvatel, dalších 1100 je nepřihlášených. Policie zadržela vězně, který ve Středočeském kraji kradl auta Policie zadržela vězně, který ve Středočeském kraji kradl auta K jeho dopadení přispěly informace, které policie získala od veřejnosti. Na Příbramsku havaroval autobus plný dětí Na Příbramsku havaroval autobus plný dětí V autobuse podle policie cestovaly děti ve věku od pěti do osmi let AKTUALIZOVÁNO
Počasí zůstane oblačné a chladné, přeháňky mohou být i se sněhem Počasí zůstane oblačné a chladné, přeháňky mohou být i se sněhem Dnes ještě mohou teploty stoupat k 11 stupňům Celsia a v pátek ke 12 stupňům, od …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies