20. 4. svátek má Marcela
PB | Realitní




Jaký program nabídne Divadlo Antonína Dvořáka v únoru?

5. ledna 2019   (16:57)
Jaký program nabídne Divadlo Antonína Dvořáka v únoru?

Na co se mohou diváci těšit v Divadle Antonína Dvořáka? Vybere si každý.


Divadlo Antonína Dvořáka právě zveřejnilo program na měsíc únor. Na co se tak mohou těšit návštěvníci Malé a Velké scény? Zkrátka rozhodně nepřijdou děti a ni návštěvníci D-Klubu.

A pak už tam nezbyl ani jeden – Agatha Christie
Detektivka podle slavného románu Agathy Christie. Na začátku byla docela nevinná písnička o deseti malých černoušcích. A také tajemné pozvání, na jehož základě se navzájem neznámí lidé sejdou na jednom zvláštním ostrově. Dojde tu k několikanásobné vraždě, ale především vyplouvají na povrch dávné hříchy, kterých se jednotlivé postavy dopustily. Divadelní zpracování této známé detektivky se stává spíše psychologickým thrillerem. Hrají A. Fixová, P. Florián, J. Vojta, L. Typlt, M. Dusbaba, K. Fixová, R. Slovák, F. Müller, J. Konečný, I. Krmíčková. Režie Martin Vokoun.

Čarovná dílna kouzelnice Hermíny
První z pravidelných odpolední pro maminky s dětmi plných fantazie, zábavy a tvoření. Děti si z nich odnesou domů úsměv na tváři i několik krásných a praktických výrobků. Vhodné pro děti od 3 let. Kouzelné ingredience v ceně.

Číňani Michael Frayn
Malá situační komedie, v níž sledujeme potíže manželského páru při přípravě a průběhu jednoho večírku pro přátele. Až na to, že nedopatřením se na něj dostaví i dva manželé, kteří se právě rozvádějí, a žena dokonce přijde ještě se svým novým partnerem. Hostitelé se v rámci dobrých vztahů snaží oběma rozhádaným návštěvníkům přítomnost toho druhého zatajit, což způsobí řadu bláznivých a komických situací. Hlavním divadelním "kořením" téhle jednoduché zápletky je fakt, že všechny role odehrají pouze dva herci. Hrají Jaromír Nosek a Anna Fixová. Režie Milan Schejbal.

Dáma na kolejích - J. Bažant, V. Hála, J. Malásek, L. Rychman, V. Blažek
Úsměvný příběh trochu ušlápnuté tramvajačky Marie, která jednou na ulici spatří svého manžela, jak se líbá s atraktivní slečnou, v šoku vybere všechny úspory z vkladních knížek a začne od základu měnit nejen svůj vzhled, ale i celý život. Na nadčasové téma zrady, emancipace, prozření a hlavně lásky budeme nahlížet optikou nadsázky a laskavého humoru. Nebudou chybět velká taneční čísla a o hudební stránku se postará naše domácí kapela Los Trumberos. Hraje L. Pernetová, J. Vojta, I. Krmíčková, V. Senič, A. Fixová a další. Režie Lumír Olšovský.

Habaďůra - Michael Cooney
Jak už název komedie napovídá, jde tady o velkolepý podfuk. Dosud spořádaný občan Eric Swan odhalil trhliny v systému sociálních dávek a začal je mazaně využívat. Manželka Linda však brzy objeví v jeho skříni dámské prádlo nadměrných velikostí a je odhodlána situaci řešit s odborníkem. Vtom se dostaví kontrolor ze sociálního úřadu, slečna z pohřebního ústavu a navíc jeden z nájemníků chystá svatbu… Zkrátka na obzoru je hned několik katastrof! Hrají J. Konečný, I. Krmíčková, F. Müller, P, Florián, J. Vlach, D. Šišková, L. Typlt, R. Tyleček, K. Fixová, E. Dohnalová. Režie Milan Schejbal.

Jak jsem vyhrál válku - Patrick Ryan, Milan Schejbal, Hynek Bouček
Pokud je vám titul povědomý, nemýlíte se! Před dvanácti lety velmi úspěšná a oblíbená komedie dostane – také pro řadu diváckých žádostí – příležitost znovu vás pobavit i dojmout. Ve zcela novém obsazení uvidíte příběh vojáka Ernesta Goodbodyho, který se svérázně potýká s mašinérií armády. Svým naivním a důkladně poctivým přístupem ke všemu a všem uvádí v šílenství ty, kteří v rozkazech a drilu nalezli smysl svého života. Každý nadřízený se ho snaží co nejdříve zbavit! Goodbody „nevinně“ rozpoutává situace, které jsou přes krutou podstatu války nesmírně komické a směšné. Skrze humor, leckdy černý, tak opakuje známou pravdu, že se někdy smějeme, abychom zakryli slzy…V jedné z hlavních rolí se představí Aleš Háma. Režie Milan Schejbal.

Kavárna U Nulté hodiny s Lucií Pernetovou
Povídání s dámou na kolejích Luckou Pernetovou o všem možném i nemožném. Večerem provází Petr Bednář.

Maryša - Alois a Vilém Mrštíkové
Tragický příběh mladé ženy, kterou zničily obecné konvence, rodinná a společenská autorita, poslušnost, pravidla, jimž se nevzepřela. Ten příběh nám nepřipadá ani trochu starý. Každá z jeho postav má svou pravdu a každá z nich by našla sobě podobnou i dnes. Kolik lidí z různých důvodů popírá sebe sama, svoje pocity, své touhy ve jménu cizích omezení a „dobrých úmyslů“, jež mu vládnou, jimž dovolil, aby mu vládly – je to snad málo současné? Ale je to ještě život, anebo cesta do pekel? Hrají T. Töpfer, H. Karochová, A. Fixová, V. Senič, D. Šišková, D. Krchňavý, E. Miláčková, K. Fixová, H. Vondrušková, M. Dusbaba. Režie Milan Schejbal.

Masný večer
V ceně vstupenky 220 Kč nabízíme lahodné zabijačkové pochoutky.

Můj romantický příběh - D. C. Jackson
Třicítka za vámi a stále single? To člověka staví před ošemetnou otázku: Hledat dál svůj vysněný, dokonalý protějšek a možná zůstat navždy sám, nebo se spokojit s někým, kdo není dokonalý, vlastně je dost příšerný, ale má vás rád? Strhující romantická komedie současného skotského autora D. C. Jacksona vypráví stejný příběh dvěma pohledy - muže Toma a ženy Amy. Seznámili se v práci a „nedopatřením“ spolu strávili vášnivou noc. A co teď? Hrají P. Florián, I. Krmíčková, E. Dohnalová, M. Timková a J. Láska. Režie Filip Müller. Vhodné pro diváky od 16 let.

Válka Roseových - – Warren Adler
Barbara a Jonathan Roseovi, dokonalí manželé, kteří jsou se svými dětmi ve svém dokonalém domě dokonale šťastni. Najednou jeden z nich zjistí, že by bylo krásné být sám. Za pomoci právníků se tak rozjíždí mašinérie rozvodového řízení, kdy však ani jeden z manželů nechce přijít o krásný dům. Vzájemně si likvidují osobní věci, zabíjejí domácí zvířata, připravují ty nejdrsnější naschvály. Drama, a přesto komedie, i když zatraceně mrazivá! Její předlohou je americký román slavného W. Adlera. Podle něj také Danny DeVito natočil neméně slavný stejnojmenný film. Hrají M. Dlouhý, K. Lojdová, L. Král, R. Štabrňák, P. Florián. Režie Ondřej Sokol.

Vinnetou – Vojtěch Štěpánek
Snad každý zná to jméno – Vinnetou!
Pojďte s námi zavzpomínat na hrdinu, který se stal nesmrtelným. Inscenace se volně inspirovala knihami Karla Maye a filmy podle nich natočenými, ale přináší příběh zcela nový. Svou dobrotu a statečnost musí Vinnetou tentokrát prokázat tváří v tvář nově příchozímu padouchovi jménem Otto, který má s územím Apačů své zcela soukromé a nekalé plány... Na pomoc Vinnetouovi přichází sice také moudrý šaman, ale
i Otto má na své straně silné pomocníky.... Jak vše dopadne, jakou úlohu v tom všem sehraje další známý hrdina Old Shatterhand - a zvítězí i tentokrát dobro nad zlem? Představení je určeno pro celou rodinu, dětem od 10 let. Hrají P. Florián, V. Senič, J. Vojta, F. Müller, E. Dohnalová, L. Typlt a R. Tyleček. Režie Kateřina Baranowska.


Anotace hosté

Alkehol
Písně jsou jako vždy klasického alkeholického ražení, textově nezklamou nikoho, kdo má rád život a dokáže si ho užívat plnými doušky. Za svou existenci vydal Alkehol šestnáct řadových a tři kompilační alba.

Čochtan vypravuje - Burton Lane, Edgar Y. Harburg, Fred Saidy, Jiří Voskovec, Jan Werich, Josef Dvořák
V komediálním příběhu, zasazeném do pomyslného jihoamerického státu Missitucky, hraje vlastně hlavní roli hrnec plný zlata. Jihočech Josef Novák jej před odchodem z domova ukradne třeboňskému vodníkovi Čochtanovi v naivní víře, že díky němu v Americe snadno zbohatne a své jediné dceři Káče tak zajistí bezstarostný život. A protože zmíněný hrnec má navíc kouzelnou moc splnit tři přání, není tu nouze o překvapivé dramatické zápletky. Divotvorný hrnec není ovšem pohádkou v tradičním slova smyslu, protože v něm převládají ryze lidské problémy. Hrají Josef Dvořák, Karel Gult, Stanislava Topinková-Fořtová, Markéta Hrubešová, Rostislav Trtík, Jan Burda, Jiří Veit, Blanka Tůmová, Vlasta Kahovcová, Lambrini Chaciosová, Nela Friebová. Režie Rudolf Fleischer, Tomáš Vondrovic.

David Koller: Acoustic Tour 2019
David Koller vyjíždí se svojí skvělou kapelou na další část akustického turné. Doteď vyprodal přes třicet sálů v českých a moravských divadlech a kulturních domech. Nyní ho čeká další jarní část koncertů, kam zavítá s repertoárem svých hitů v akustickém aranžmá. Nenechte si ujít skladby Chci zas v tobě spát, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Gypsy love, Recidiva nebo Lovec střelec doktor&vědec a další v intimní atmosféře divadelních či jiných sálů a poznejte Davida Kollera s jeho kapelou v netradiční poloze.

Jakub Smolík s kapelou
Koncertní program je připraven z největších hitů Jakuba Smolíka, které vyšly na 3. CD Jakub Smolík "BEST OF 55 HITŮ".

Pane Bůh, tady Anna
Jevištní čtení z knihy Pane Bůh, tady Anna v podání Barbory Hrzánové a za hudebního doprovodu Anety Langerové. Příběh dívenky Anny, která utekla z domova a Fynn, který ji našel, si s ní vypráví o životě, o přírodních vědách a dalších zajímavostech bytí a víry. Malá Anna má překvapující schopnost klást životně důležité otázky a odpovídat na ně. Život jejíma očima se ukazuje jako barevnější, než bychom si ho kdy předtím dokázali představit. Krásný a obohacující příběh chytne za srdce a rozveselí vaši duši.

Princezna ze mlejna
Muzikálová pohádka Zdeňka Trošky přináší mladým divákům velký umělecký zážitek, který je umocněn bohatou výpravou a úžasnými kostýmy Národního divadla.

Recitál Petra Vašiny
Příbramský písničkář, hráč na foukací harmoniku, kytaru a flétnu. Autor příjemných písniček s pěknými texty. Kromě vlastní tvorby se zabývá i českými úpravami písní Toma Waitse či Boba Dylana.
Kromě samostatného hraní působí v současné době ve folkrockovém triu KVK s vynikajícím kytaristou Ivanem Koreným a hráčem na perkuse Jiřím Kollmanem.

Zpíváme a tančíme s Míšou: Lesní království
Míša Růžičková se svojí písničkovou show přináší zábavu pro naše nejmenší diváky. V hodinovém programu si zazpívají její nejznámější dětské hity a zatančí si na nejoblíbenější písničky Sloník Toník, Hasičská, Popeláři, Tanec princezen a spoustu dalších, podle tématického zaměření pořadu.
Představení je vhodné pro děti od 2 let.


Divadlo hraje na zájezdech:
4. 2. Hrdý Budžes – Východočeské divadlo Pardubice
6. 2. Číňani – Městské divadlo Prachatice
7. 2. Hrdý Budžes – Divadlo Kalich Praha
12. 2. Hrdý Budžes – Divadlo Šumperk
18. 2. Habaďůra – Žižkovské divadlo Járy Cimrmana Praha
27. 2. Hrdý Budžes – KC Labuť Říčany
28. 2. Obsluhoval jsem anglického krále – Divadlo Pasáž Třebíč


Připravuje se na březen 2019:

Prof. Štěpán Rak a Jan Matěj Rak
Dáma na kolejích
Šest tanečních hodin v šesti týdnech
Pension pro svobodné pány
Jak jsem vyhrál válku
Hrdý Budžes
Petr Spálený 75 let
Velká dobrodružství malého brouka
Miroslav Donutil
Labutí jezero
Můj romantický příběh
Balada pro banditu
Válka Roseových

Program na měsíc únor přikládáme níže, změny v programu jsou vyhrazeny
Divadlo Antonína Dvořáka právě zveřejnilo …


Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: Helena Šůnová - Divadlo Antonína Dvořáka
autor: pmr








Další články

Požár rodinného domu v obci Velká Lečice likvidovalo šest hasičských jednotek Požár rodinného domu v obci Velká Lečice likvidovalo šest hasičských jednotek Před příjezdem hasičů došlo k evakuaci tří lidí a dvou psů. Nástup do autobusů všemi dveřmi zavede Středočeský kraj pilotně na dvou linkách Nástup do autobusů všemi dveřmi zavede Středočeský kraj pilotně na dvou linkách Zkoušet se bude na lince PID 519 ze Sedlčan do Votic a lince 705 z Poděbrad do … Pohonné hmoty ve Středočeském kraji dál zdražují, benzin je nad 40 Kč/l Pohonné hmoty ve Středočeském kraji dál zdražují, benzin je nad 40 Kč/l Na Příbramsku natankují řidiči litr benzinu v průměru za 40,36 Kč, naftu pak za 39,35 … Volejbalisté Kladna vybojovali na úkor Příbrami extraligový bronz Volejbalisté Kladna vybojovali na úkor Příbrami extraligový bronz O držitelích bronzových medailí je rozhodnuto. Sokolové vystoupili na akademii v Příbrami, předvedli i ukázky sletových skladeb Sokolové vystoupili na akademii v Příbrami, předvedli i ukázky sletových skladeb Každoroční přehlídku oddílů TJ Sokol Příbram provázelo ve čtvrtek 18. dubna velké … Veřejná zakázka bude vypsána s nižší předpokládanou hodnotou Veřejná zakázka bude vypsána s nižší předpokládanou hodnotou Město Příbram chce v letošním roce začít s celkovou obnovou infrastruktury v obci … Pietní akt na Václavce vzpomene na československé parašutisty i statečné obyvatele podbrdských obcí Pietní akt na Václavce vzpomene na československé parašutisty i statečné obyvatele podbrdských obcí Akci připomínající události 2. světové války doprovodí i seskok parašutistů v místech … Příbramští urologové využívají speciální polohování, zkrátí dobu operace. Podívejte se na video přímo ze sálu Příbramští urologové využívají speciální polohování, zkrátí dobu operace. Podívejte se na video přímo ze sálu Tento způsob polohování je v rámci České republiky unikátní. VIDEO Některé projekty ve Středočeském kraji podpořené EU zásadně zdržely komplikace Některé projekty ve Středočeském kraji podpořené EU zásadně zdržely komplikace Mezi významné projekty podpořené Evropskou unií patří například areál s barokním …
Policisté budou dnes na tisícovce míst v Česku měřit rychlost Policisté budou dnes na tisícovce míst v Česku měřit rychlost Akce má zvýšit povědomí o důležitosti dodržování rychlostních limitů a přispět k větší …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies