29. 4. svátek má Robert
PB | Realitní

Hygienici našli v restauraci Zastávka prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby

22. dubna 2023   (13:00)
Hygienici našli v restauraci Zastávka prošlé maso, u dalších potravin nezjistili datum výroby
foto: KHS Středočeského kraje

Na místě bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor restaurace.


Neslavně dopadla nedávná kontrola středočeských hygieniků v restauraci Zastávka ve Voznici. Podle hygieniků jsou nabízeny 2 druhy předkrmů, 2 druhy polévky, 3 druhy tortill, 6 druhů burgerů; dále 2 teplé hotové pokrmy, 4 pokrmy minutkového charakteru, a dezerty. V rámci denní nabídky je připravována jedna polévka a jeden druh hotového jídla. Denně je v zařízení připravováno cca 100 porcí pokrmů. Při jednorázových akcích jsou poskytovány i cateringové služby.

Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že zejména v kuchyni (v úseku tepelné úpravy pokrmů) není prováděn řádný a pravidelný úklid. Povrch podlahy, stěn, technologického vybavení (sporáky, chladicí a mrazicí zařízení, dřezy) a také pracovních a úložných ploch byly znečištěny mastnotou a organickými zbytky potravin. V kuchyni se na několika místech olupovala malba (kusy olupující se omítky visely od stropu), místy byly poškozené omyvatelné povrchy stěny (obklad popraskaný, místy vytlučený).
Na podlaze v prostoru kuchyně, v úseku mytí provozního nádobí, byl položen perforovaný pytel s neočištěnými bramborami (cca 10 kg) a pytel neočištěné cibule. Neočištěná mrkev (v nezakryté nádobě) byla uložena na polici pod pracovním stolem v úseku kompletace pokrmů. Prostor hrubé přípravny zeleniny a brambor se skladem nebyl v době kontroly využíván. Tyto prostory byly kontrolovanou osobou pronajaty blíže neurčené osobě. Výlevka v úklidové místnosti byla silně znečištěna souvislým černým povlakem.
Na podlaze v prostoru kuchyně, v úseku mytí …
foto: KHS Středočeského kraje
Na pracovním stole v kuchyni byly v nezakrytých nádobách při teplotě prostředí uloženy rozpracované pokrmy (vařené těstoviny a brambory), které byly určeny k výdeji spotřebitelům. Vpichovým teploměrem hygienici naměřili teplotu vařených brambor +30°C. Jedná se o teplotu, která může podporovat růst patogenních mikroorganismů, které by mohly vést až k ohrožení zdraví konzumentů.

Polotovary, studené a rozpracované pokrmy, připravované v provozovně, nebyly řádně značeny datem výroby a spotřeby a z tohoto důvodu nešlo jednoznačně určit, kdy byly tyto produkty vyrobeny. V pultovém mrazicím zařízení, umístěném v kuchyni, bylo uchováváno kuřecí maso (cca 2 kg) určené pro výrobu pokrmů, s prošlým datem spotřeby. Dále bylo v mrazicím zařízení skladováno vepřové maso v rozporu s podmínkami skladování stanovenými výrobcem (cca 6,5 kg vepřové panenské svíčkové).
Polotovary, studené a rozpracované pokrmy, …
foto: KHS Středočeského kraje/Znečištěná podlaha výčepu
Na místě bylo provozovateli nařízeno provést bezodkladnou sanitaci všech prostor restaurace. Provozovatel projevil součinnost a ihned po kontrole zahájil důkladný úklid. S kontrolovanou osobou byla projednána potřebná nápravná opatření včetně termínů jejich realizace. Za zjištěné nedostatky byl kontrolované osobě uložen finanční postih. Realizaci dohodnutých nápravných opatření si pracovníci KHS ověřili následnou kontrolou.

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz/KHS
autor: Tomáš Pečenka








Související


Další články

Počasí s letními teplotami zůstane do čtvrtka, pak se mírně ochladí Počasí s letními teplotami zůstane do čtvrtka, pak se mírně ochladí Od čtvrtka přijdou přeháňky, pak i bouřky. Středisko družicových spojů u Sedlce-Prčice je zajímavostí pro turisty Středisko družicových spojů u Sedlce-Prčice je zajímavostí pro turisty Od zprovoznění prvního střediska družicových spojů v Československu u Sedlce-Prčice na … Příčinou největší české důlní katastrofy byla neopatrnost, zemřelo 319 horníků Příčinou největší české důlní katastrofy byla neopatrnost, zemřelo 319 horníků Během záchranné akce byly k vidění drsné výjevy. Výtahové šachty přijížděly často … Vrchní sestra: V příbramské nemocnici provedeme přes 4600 operací ročně Vrchní sestra: V příbramské nemocnici provedeme přes 4600 operací ročně Příbramská nemocnice má k dispozici celkem 6 centrálních operačních sálů. ROZHOVOR Aktivita klíšťat je opět na vysokém stupni Aktivita klíšťat je opět na vysokém stupni Nejzávažnější nemoci, které klíšťata přenáší, jsou klíšťová encefalitida a lymská … Meteorologové: Počasí dnes opět ovlivní saharský prach, může snížit očekávané teploty Meteorologové: Počasí dnes opět ovlivní saharský prach, může snížit očekávané teploty Saharský prach se do ČR letos dostal již několikrát, o velikonočním víkendu kvůli němu … Mráz měl negativní vliv také na lesy, buky, duby i jedle částečně pomrzly Mráz měl negativní vliv také na lesy, buky, duby i jedle částečně pomrzly Vinou mrazů také nebude výrazný semenný rok, jak lesáci předpokládali, málo ploch se … Před 46 lety zachvátily plameny Svatou Horu. Hasiči bojovali s požárem čtyři dny Před 46 lety zachvátily plameny Svatou Horu. Hasiči bojovali s požárem čtyři dny Přes 300 zasahujících hasičů ze středních Čech i Prahy. Desítky cisteren a plameny s … Na dálnici D4 předjížděl opilý řidič sanitku jedoucí na majácích, nehoda si vyžádala zranění Na dálnici D4 předjížděl opilý řidič sanitku jedoucí na majácích, nehoda si vyžádala zranění Řidič BMW nadýchal přes jedno promile alkoholu. AKTUALIZOVÁNO
Tažní koně předváděli lidem v brdských lesích šetrné vyvážení kmenů z lesa Tažní koně předváděli lidem v brdských lesích šetrné vyvážení kmenů z lesa Soutěžní trať vedla posádkovým cvičištěm Jince, které se mimořádně otevřelo … AKTUALIZOVÁNO
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies