3. 5. svátek má Alexej
Zamilovaný Novák 11. 5. 2024




Dobříšské bistro vykouzlilo úsměv sestřičkám z Homolky

26. listopadu 2020   (10:50)
Dobříšské bistro vykouzlilo úsměv sestřičkám z Homolky
foto: pribram.cz

DoBříška se jako snad každé stravovací zařízení potýká s finančními problémy. Chtěli však i přes to pomoci. Ocenil je tak nejen Lukáš Hejlík ve své gastro knize, ale i sestřičky v Nemocnici na Homolce.


Bistro v Dobříši funguje už přes dva roky. Za tu dobu si získalo své věrné zákazníky, kteří je podporují i v době pandemie. Dobré jméno a nový příliv lidí si získali i díky zápisu do knihy známého gastro agenta Lukáše Hejlíka, který jen tak nějakému stravovacímu zařízení své ocenění nedá. S majitelkou bistra Kateřinou Procházkovou jsme si popovídali o situaci s pandemií, jejich pomoci, ocenění a samozřejmě neodolatelném jídle.

Spousta restaurací, kaváren a bister se potýká s existenčními problémy. Jak jste na tom vy?

V našem případě to naštěstí nejsou existenční problémy. Ale samozřejmě se nás to dotýká, tak jako všech stravovacích zařízení. Už na jaře jsme měli pár dní zavřeno a pak měli prodej přes okénko. V létě možná chodili lidé více něž předtím. A teď máme znovu okénko. Alespoň dosahujeme nějakých kompenzací od státu. Snažíme se vymýšlet nějaké taháky na zákazníky. Děláme třeba brunch boxy, ty jsou teď hodně oblíbené, a právě ty jsme dodali do Nemocnice na Homolce. Naštěstí máme skvělé zákazníky, kteří se rádi vracejí a podporují nás. Všem nám už ale chybí ty společně strávené chvíle v bistru.
Pomohli jste nemocnici Na Homolce, co vás k tomu vedlo?

S podporou sestřiček v Nemocnici na Homolce to vzniklo tak nějak spontánně. Jedna z nich je naše stálá zákaznice a často si jezdí pro naše brunch boxy a na víkendové snídaně. Doba je všelijaká a na sociálních sítích se začaly objevovat solidární pomoci pro nemocnice a jejich zaměstnance. Ta myšlenka se nám líbila. Nejsme žádný velký podnik, co by měl finance na pravidelnou a zásadní podporu, ale poslat sestřičkám něco dobrého, aby si tu službu trochu zpříjemnily, nám přišlo jako skvělý nápad. Sestřička Jana si pro boxy přijela a rozdala je potom na oddělení. Sestřičky prý měly velkou radost, boxy jim chutnaly, poslaly nám krásné pozdravy a my jsme měli radost, že jsme někomu aspoň trochu pomohli. Přemýšlíme, že teď před Vánoci ještě něco uskutečníme.
Zaměřujete se i na zdravější jídla, je o ně větší poptávka?

Nejsme klasická kavárna/cukrárna, ale spíš bistro (takže od všeho něco). Základ je ale vždycky dobrá káva a dobré jídlo. Zdravé jídlo je trendy. Fresh, bio atd teď prostě letí. Máme v nabídce avotoast, což hodně frčí, a pak třeba raw dorty od místní dodavatelky veveraw. Je to jediná věc, kterou si nepečeme/nepřipravujeme sami. Je důležité jít s dobou, na to lidé slyší. Ale nutno říci, že se najdou i zákaznici, kteří jdou naopak na poctivou buchtu či domácí bábovku.

Vaše bistro ocenil i Lukáš Hejlík, jaký je to pocit? Přilákalo to k vám více zákazníků?

Lukáše Hejlíka sleduji od té doby, co začal s myšlenkou GMLH. Stáhla jsem appku a opravdu jí používám v cizích městech anebo v Praze, když nechci šlápnout vedle s výběrem restaurace v okolí. Takže to, že u nás byl, napsal bistro jako tip do knihy a přidal do své appky, je prostě skvělé. A ano, chodí k nám lidé, co nás našli na appce. Měli jsme z toho vážně obrovskou radost a vlastně je to takové malé ocenění, které nám dává zpětnou vazbu, že to, co děláme, neděláme úplně blbě.

Za rozhovor majitelce děkujeme. Přejeme, aby nejen oni, ale všechny restaurace, kavárny a bistra brzy mohly znovu otevřít své dveře zákazníkům.
Vaše bistro ocenil i Lukáš Hejlík, jaký je to …
foto: pribram.cz

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Jana Fedorová








Další články

Na hradě Točník zažijete pravěk Na hradě Točník zažijete pravěk Se způsobem života našich dávných předků seznámí o víkendu 4. a 5. května oddíl … Loňský rozsáhlý požár v Žebráku nezpůsobila technická závada, ale člověk Loňský rozsáhlý požár v Žebráku nezpůsobila technická závada, ale člověk Vyšetřovatelé zjistili, že ohnisko bylo venku před halou v místě, kde byly uskladněné … Daniel Rosenbaum: Sezona byla nejenom pro mě milým překvapením Daniel Rosenbaum: Sezona byla nejenom pro mě milým překvapením Pomalu končí volejbalová sezona 2023/24, která přinesla příbramskému klubu mnoho … ROZHOVOR Benzin i nafta ve Středočeském kraji od minulého týdne zlevnily Benzin i nafta ve Středočeském kraji od minulého týdne zlevnily Na Příbramsku natankují řidiči litr benzinu v průměru za 40,17 Kč, naftu pak za 39,40 … ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn zákazníkům bez závazku ČEZ v létě zlevní elektřinu a plyn zákazníkům bez závazku Energie letos postupně zlevňují i další dodavatelé, reagují tak na pokles … Profesionálním hasičům ve středních Čechách zásadně pomáhají i ti dobrovolní Profesionálním hasičům ve středních Čechách zásadně pomáhají i ti dobrovolní Středočeský kraj má 1,45 milionu obyvatel. Loni zde hasiči evidovali 19.047 událostí, … Víkend bude oblačný s přeháňkami a teplotami nad 20 stupni Celsia Víkend bude oblačný s přeháňkami a teplotami nad 20 stupni Celsia V noci by v příštích dnech teploty neměly klesat pod sedm stupňů Celsia. Příbramští zdravotníci nacvičovali záchranu pacienta v krizovém stavu Příbramští zdravotníci nacvičovali záchranu pacienta v krizovém stavu Lékaři zákroky nacvičovali na velmi sofistikované figuríně. V dubnu na středočeských silnicích zemřelo osm lidí, meziročně o dva více V dubnu na středočeských silnicích zemřelo osm lidí, meziročně o dva více Celkem se v dubnu v regionu stalo 1229 nehod, což je o 273 více než loni. Při nehodách …
Svatý Florián opět otevře brány hasičských stanic Svatý Florián opět otevře brány hasičských stanic Tento pátek si hasiči na Příbramsku připomenou svátek svatého Floriána, který je …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies