17. 5. svátek má Aneta
https://szm.pb.cz/akce/den-deti-na-novaku/




Gastro agent hodnotí: Restaurace Atollo

9. července 2022   (18:38)
Dalších 5 fotografií v galeriiGastro agent hodnotí: Restaurace Atollo
foto: pribram.cz / Veronika Vitásková

Restaurace Atollo se nachází na kraji Mariánské ulice v těsné blízkosti náměstí na Březových Horách. Hosté mohou využít přilehlé parkoviště a v případě vysoké obsazenosti i parkovací plochy kolem náměstí.


Interiér restaurace je velmi příjemný, v námořnickém stylu. Dominuje maják, ale naleznete zde i část lodi, záchranné kruhy a snad všechny dveře vypadají jako vstupy do kajuty. Se vzhledem restaurace koresponduje i nabídka jídel, ve které kromě italských specialit najdete i každý den nabídku čerstvých ryb. Velmi se nám líbilo i osvětlení restaurace, které je intimní, a přitom dostatečně silné. Momentálně prochází renovací fasáda domu, která působí velice přívětivým dojmem. Obsluha je na profesionální úrovni, ochotná a usměvavá, která ráda představí denní nabídku a poradí s výběrem. Jelikož jsme restauraci navštívili v poledních hodinách a jeden z nás se příliš nekamarádí s laktózou, narazili jsme na první problém. V rámci denní nabídky obsahovala téměř všechna jídla mléčné výrobky. Bohužel nám nebyla nabídnuta alternativa, což hodnotíme jako mínus. Přitom by stačilo zákazníkovi vyjít vstříc a nabídnout alternativní pokrm.

Další zápory se v Atollu hledají opravdu těžce, snad jen židle, které působí bytelným dojmem, nejsou při delším sezení úplně pohodlné. Sociální zařízení je zde udržováno, a ačkoliv už nějakou dobu pamatuje, o čistotu bylo postaráno bez jakýchkoliv připomínek.
Jako první pokrm jsme ochutnali kuřecí vývar s masem a nudlemi (45 korun). Polévka byla na stole během pěti minut a chutnala výtečně. Zde kuchař nešetřil na dostatečném množství kuřecího masa.
Jako první pokrm jsme ochutnali kuřecí vývar s …
foto: pribram.cz / Veronika Vitásková
Jako první hlavní pokrm jsme si objednali špagety aglio olio e peperoncino (119 korun). Tyto špagety jsou klasikou italské kuchyně a mají jednu podstatnou výhodu. Jednodušší jídlo na vaření snad ani nenajdete, a přitom je to skvělý relativně lehký pokrm. Českým ekvivalentem názvu může být „špagety s česnekem, olivovým olejem a chilli“. Jídlo původně pochází z italské Neapole a v této oblasti se špagety často nahrazují těstovinami Linguine. Tento pokrm jsme si v Atollu původně dát nechtěli, ale náš mléčný „chabrus“ neměl na vybranou. Zde musíme čtenáře informovat, že podle fotografie nelze vyvodit objektivní posudek. Jídlo na přání obsahovalo mnohem méně feferonek a na vrchu chyběl parmazán. Ale našemu „antimléčňákovi“ špagety chutnaly.
Jako první hlavní pokrm jsme si objednali …
foto: pribram.cz / Veronika Vitásková

Dalším hlavním chodem byl cordon bleu s bramborovou kaší (169 korun). Název cordon bleu vznikl podle vyznamenání pro nejlepší francouzské kuchaře – modrá šerpa nebo také modrá stuha. Pod tímto názvem vznikla na konci 19. století v Paříži i soukromá škola nejvyššího kuchařského umění, kde také vymysleli tento modifikovaný recept na řízek. A v téhle restauraci by si Francouzi pravděpodobně pochutnali. Kaše byla poctivá, kvůli cordon bleu stojí do Atolla opět zavítat.
Dalším hlavním chodem byl cordon bleu s …
foto: pribram.cz / Veronika Vitásková
A máme tady další hodnocené jídlo. Tentokrát přinesl číšník na stůl vepřovou panenku v pepřové omáčce a hranolky (225 korun). Při návštěvě této restaurace jsme věděli, že záporně hodnotit kuchaře bude velmi obtížné. A předpokládali jsme správně. Maso bylo výborně propečené, omáčka neměla chybu. Sice porce působila takříkajíc chudě, nás nakrmila dostatečně.
A máme tady další hodnocené jídlo. Tentokrát …
foto: pribram.cz / Veronika Vitásková
Posledním dalším chodem byla šunková pizza (149 korun) - na přání s mozzarellou a šunkou navíc (209 korun). Tento pokrm původem pochází z Itálie a stal se oblíbeným jídlem po celém světě. Na první pohled se v Atollu jednalo o oku lahodící jídlo. V minulosti jsme hodnotili příbramské pizzerie, některé z nich jsme tak trošku pohanili. Zde ale nebylo co vytknout. Těsto tenké, rajčatový základ bez připomínek, našemu „antimléčňákovi“ se sbíhaly sliny.
Posledním dalším chodem byla šunková pizza …
foto: pribram.cz / Veronika Vitásková
Jako dezert jsme zvolili domácí tiramisu (85 korun). Tiramisu je dnes jedním z nejoblíbenějších a nejznámějších italských receptů. Dějiny moderního receptu se dají vysledovat překvapivě pouze do roku 1970 do města Treviso v severní Itálii. Za „otce tiramisu“ je považován Ado Campeol. Podobné recepty ale pocházejí už z doby renesance a ze Sieny, Florencie a Benátek. Dezert byl v Atollu jemný, krém dobře našlehaný, ne moc sladký a skvěle naservírovaný.
Jako dezert jsme zvolili domácí tiramisu (85 …
foto: pribram.cz / Veronika Vitásková
Náš dojem z restaurace Atollo je velice pozitivní. Restaurace nabízí opravdu hezké prostředí, profesionální a milou obsluhu a výborné jídlo. Kladně hodnotíme také denní nabídku čerstvých ryb a mořských plodů. Tentokrát udělujeme zatím nejvyšší hodnocení 9,5/10.

Fotogalerie

Gastro agent hodnotí: Restaurace Atollo () Gastro agent hodnotí: Restaurace Atollo (1) Gastro agent hodnotí: Restaurace Atollo (2) Gastro agent hodnotí: Restaurace Atollo (3) Gastro agent hodnotí: Restaurace Atollo (4)

foto: pribram.cz / Veronika Vitásková

Tip redakce: Pokud nechcete, aby vám unikly aktuální informace, staňte se fanoušky naší stránky na Facebooku a budete 24 hodin denně v obraze.
zdroj: pribram.cz
autor: Martin Novotný, Eliška Krásnohorská, Veronika Vitásková, Jakub Pečenka








Související


Další články

Středočeské krajské mosty budou kontrolovat soukromé firmy, cena dosáhne 115 mil. korun Středočeské krajské mosty budou kontrolovat soukromé firmy, cena dosáhne 115 mil. korun Podle mluvčí středočeských silničářů Petry Kučerové je cílem zlepšovat stav mostů a … Památník Antonína Dvořáka čeká muzejní noc s vernisáží nové výstavy Mistr řezník Památník Antonína Dvořáka čeká muzejní noc s vernisáží nové výstavy Mistr řezník V sobotu 18. května se návštěvníci mohou těšit na celodenní program s koncerty, … Do muzejní noci ve středních Čechách se zapojí 16 krajských muzeí a galerií Do muzejní noci ve středních Čechách se zapojí 16 krajských muzeí a galerií Festival potrvá od pátku do 15. června. Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne mírně zlevnila Paliva ve Středočeském kraji od minulého týdne mírně zlevnila Na Příbramsku natankují řidiči litr benzinu v průměru za 39,77 Kč, naftu pak za 37,90 … Státní Gas Storage CZ loni ztrojnásobil provozní zisk na 1,397 miliardy korun Státní Gas Storage CZ loni ztrojnásobil provozní zisk na 1,397 miliardy korun Podzemní zásobníky firma provozuje také v Hájích u Příbrami. Do Brd se vracejí čápi černí. Můžete pomoci s mapováním jejich výskytu Do Brd se vracejí čápi černí. Můžete pomoci s mapováním jejich výskytu Celostátní sčítání čápů černých se opakuje po deseti letech. V případě nálezu hnízda … Do Česka přijdou i trvalejší srážky, teploty budou dál převážně nad 20 stupni Do Česka přijdou i trvalejší srážky, teploty budou dál převážně nad 20 stupni Obloha bude ode dneška do soboty oblačná nebo zatažená. Komentované procházky v Brdech zvou za ptáky na Kolvín a na vojenské cvičiště Bahna Komentované procházky v Brdech zvou za ptáky na Kolvín a na vojenské cvičiště Bahna Květnové vycházky seznámí s jedinečnostmi brdské krajiny a jeho obyvateli. Judo Příbram zve v sobotu na 2. ročník Memoriálu Jiřího Straky Judo Příbram zve v sobotu na 2. ročník Memoriálu Jiřího Straky Příbramský judistický oddíl pořádá ve sportovní hale v Příbrami druhý ročník Memoriálu …
Ve středních Čechách se v prvním kole na střední školy dostalo 92,2 pct uchazečů Ve středních Čechách se v prvním kole na střední školy dostalo 92,2 pct uchazečů Uchazeči o denní studium na středních školách ve Středočeském kraji podali letos …
Kodex redakce Reklama Pro média Kontakty
Provozovatel portálu pribram.cz Rosalota, s. r. o.
Mariánská 135
261 01 Příbram IV

IČ: 02289288
Společnost je zapsána v obchodním rejstříku
městského soudu v Praze - oddíl C, vložka 217655.


Redakce zpravodajství portálu pribram.cz
Společnost Rosalota, s.r.o. využívá zpravodajství ČTK, jehož obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.

Autorská práva vyhrazena. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření jakýmkoli způsobem, mechanickým nebo elektronickým, v českém nebo jiném jazyce či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez písemného souhlasu společnosti Rosalota, s.r.o. zakázáno.
2014 - 2024 © Rosalota, s.r.o.Všechna práva vyhrazena. webdesign | websystem | KAO.cz
Nastavení souborů cookies
Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?
Informace o cookies
Souhlasím Přizpůsobit
Podrobné nastavení cookies « zpět
Soubory cookie používáme k zajištění základních funkcí webu a ke zlepšení vašeho uživatelského zážitku. Souhlas pro každou kategorii můžete kdykoliv změnit.

Nezbytné cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí. Tyto soubory zajišťují uchovávání produktů v košíku, zobrazování seznamu oblíbených výrobků, správné fungování filtrů, nebo přihlášení. Bez těchto souborů cookies nebude webová stránka správně fungovat a ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat. Tyto soubory cookies neukládají žádné osobně identifikovatelné informace.
Cookies pro marketing
Umožňují nám sledovat souhrnné informace o návštěvnosti stránek a využívání různých funkcí. To nám pomáhá naše weby zlepšovat tak, aby Vám lépe sloužily. Analytické cookies jsou nastavovány třetími stranami - Google Analytics, TOP list.

Povolit všechny kategorie cookies Povolit vybrané kategorie cookies